Skoro 700 miliona iz budžeta Kragujevca za subvencije

Grad

Grad Kragujevac će tokom 2021. godine, kako je zvanično saopšteno, da izdvoji 690 miliona dinara iz gradskog budžeta za subvencije javnim, javno komunalnim preduzećima i privrednim društvima čiji je osnivač.

Najveći deo tog iznosa – 319 miliona dinara, biće utrošeno za finansiranje rada i aktivnosti sportsko privrednih društava

Najviše novca planirano je za finansiranje Sportsko – privrednog društva „Radnički“ – ukupno 255 miliona dinara.

SPD FK Radnički 1923 dobiće 57 miliona dinara, a još sedam miliona otići će ženskom fudbalskom klubu, odnosno na SPD „ŽFK Radnički 1923“.

Javno stambeno preduzeće će iz budžeta, na ime subvencija, u 2021. dobiti 106 miliona, JKP Šumadija 15 miliona, a JP „Putevi” 41 milion dinara.

Odlukom je planirano i da 20,5 miliona dinara dobije Niskogradnja, preduzeće koje godinama unazad postoji još samo na papiru, ali još uvek nije zvanično ugašeno.

Za finansiranje Radio tleviziju Kragujevac planirano je 50 miliona dinara, za Šumadija sajam 31,6 miliona, Centar za strna žita 45 miliona.

Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika dobiće 30,5 miliona.

Preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Šumadija doo Kragujevac 11 miliona, PD „Slobodna zona Šumadija” d.o.o. Kragujevac 1,5 miliona, Biznis inovacioni centar 8,4, Agencija a ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja 7,5 miliona dinara.

Subvencije se daju kako bi se obezbedio kontinuitet u isporuci komunalnih usluga, funkcionisanje delatnosti preduzeća i privrednih društava, podizanje kvaliteta usluga, poslovanje bez gubitaka, povećanje obima posla, bolja infrastruktura, uvođenje novih tehnologija, racionalizacija troškova i broja zaposlenih u skladu sa standardima, kvalitetnije upravljanje, a sve u cilju  unapređenja efikasnosti preduzeća i potrebe korisnika njihovih usluga, navodi se, između ostalog, u obraloženju odluke Gradskog veća o ovogodišnjim subvecijama kragujevačkim lokalnim firmama i sportskim drštvima koja su u ingerenciji grada.

Izvor: Danas
Fotografija: Lazar Novaković
Tagovi:

3 komentara

 1. Umesto da se tolika suma novca daje Radnikom, pametnije bi bilo da se sredi Klinicki centar. Roletne polomljene, posteljina nije menjana godinama, ko zna kada su poslednji put okrecene cekaonice. Sramota u kakvom stanju je. Ali nama je vazniji zenski fudbal, od koga nema vajde, nego lecenje.

 2. A duzni smo 100 miliona evra. Potpuni diletantizam. Neznanje bahatost i sujeta. Jedino sto su smislili podizanje cena usluga i poreza. A praonica para samo stekce…….

 3. JSP Kragujevac – novac iz budzeta namenjen za vracanje naknadne za vodjenje maticne evidencije

  Gradjani sami sebi vracaju para. Sta je sa odgovornima u proteklom period u istom preduzecu i da oni treba da vrate te novce i nadoknade stetu – prethodni direktori, nadzorni odbori, lukovodioci?

  Svima u JSP Kragujevac zbog gore pomenutog treba odbijati mesecno i do 50% od zarade zbog nastale stete jer i dalje nista ne preduzimaju i prave nove probleme i stetu po sve gradjane.

  KC Kragujevac je u nadleznosti drzave.
  Ono gde bi grad mogao da prenami sredstva su u domove zdravlja, hitnu pomoc, socijalne stvari ali da se sam centar sredi – iza skupstine grada noge mozes da polomis kao i u pojedinim ulicama u centru gde kad padne kisa/sneg treba ti camac i da znas da plivas a ekstra zona grada i ekstra porez na imovinu koji je uvecan od pocetka godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.