Skup naprednjaka u Kragujevcu (VIDEO)

Izbori/Bojkot Politika

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić i novoizabrani potpredsenik GO SNS Aleksandar Šapić stigli su ispred banket sale Ekskluziv u 19 sati. Tačno sat vremena pošto je blizu hiljadu članova (toliko navodno može da uđe u salu) već čekalo početak skupa najavljenog za 18 sati.

Sačekao ih je gradonačelnik Kragujevca i poverenik ovdašnjeg odbora SNS Nikola Dašić. Koji je, moglo je da se primeti, uz direktora Doma zdravlja Vasilija Antića bio jedan od retkih sa maskom.

Članstvo, uglavnom, nije znalo šta će biti tema sastanka. Jedan funkcioner SNS-a je rekao da će moto govornika biti: Izbori, izbori, jedinstvo, jedinstvo… Ovo jedinstvo se odnosilo na Aleksandra Šapića, čiju su nekadašnju stranku, pored Nedeljka Manojlovića, na skupu predstavljale i dve nekadašnje članice Zajedno za Šumadiju, otcepljene od te odborničke grupe odmah po formiranju gradskog parlamenta.

  • Bili smo SPAS, sada smo SNS, reći će odbornica Katarina Milosavljević

Nedolazak Aleksandra Vučića ranije je objašnjen činjenicom da se u Kragujevcu se održava sastanak sa članovima Gradskog odbora, dok su skupovi u Nišu, Novom Sadu i Beogradu imali širi karakter.

Predsednik države će u sredu (21. jul) posetiti Paraćin, Despotovac i Rekovac.

Tagovi:

2 komentara

  1. Vidim na slici da se Šapić smeje. Došlo mu je troje odbornika iz bivšeg kragujevačkog ogranka SPAS-a (toliko je ukupno članova SPAS-a i prešlo u SNS) i on je sav srećan. Konačno mu se ispunila želja da postane Vučićev „brodski mali“ i sav je ozaren zbog toga, a to što su mu ljudi nekada verovali i došli kod njega u SPAS više nije bitno. I to što su mu naprednjaci otkačili kompletno kragujevačko članstvo takođe nije bitno. Bitno je da ima nekog (na primer Katarina, bivša odbornica SPAS-a) da kaže kako smo „juče bili SPAS a danas SNS“ (valjda je govorila u ime samo to troje odbornika) i sve je u redu. Ta odbornička šaka jada je bila prisutno (kao dekor) i forma je zadovoljena. Kad se sve završi „čiko će im dati bonu“ pa posle „idu kući da se pohvale mami i tati“. Mislim da je to taj nivo. A Šapić? Pa on možda još uvek nije svestan šta je uradio i gde će Vučić da ga smesti kad muzika prestane da svira.

    1. Апсолутно се слажем са тобом Иване…а да направимо мало осврт на чланове СНСа…сем оних који су већ одавно улизице актуелног градоначелника(попут несретне играчице из кол центра и њој сличних), невидех сРалета, Кара(н)јовића, Шапића, Јосифовића, Илића… а о одборницима и да не говорим…сем њих који се могу набројати на прстима једне руке…али је зато битно да је квота испуњена са куртом и муртом…то је требало да представља свечану седницу Градског одбора а они који чине ту марионетску скупину нису у огромној већини ни били…отуда онако просто обраћање педседника ИО СНС и питање ко је са младине стране…када се све одузме село су обишли, свадба је протекла фино и сада изасланици могу пренети вест да нас може обићи и битнија персона.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.