SOCIJALISTI DA OTKLONE TEHNIČKU GREŠKU

Izbori/Bojkot Politika Video

Do 10 sati u subotu (7. mart) koaliciona lista Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije, na kojoj će u Kragujevcu prva na listi i kandidatkinja za gradonačelnicu biti Slavica Đukić Dejanović, nije otklonila tehničku grešku, pa ni predala listu kandidata za odbornike u Skupštini Kragujevca.

A sve je počelo u velikom stilu. Socijalisti su kutije u Gradsku izbornu komisiju doneli u vreme za njih neuobičajeno – 45 minuta pre ponoći. Predvodila ih je Slavica Đukić Dejanović. Drugi na listi, predsednik Jedinstvene Srbije u Kragujevcu Đorđe Kosanić, delovao je nekako umorno, ali je objasnio da je „tek stigao iz Beograda sa predaje liste“. Bili su tu i stari asovi – Žarko Rajković, Mija Nikolić, Miroslav Klačar… Ali i, takoreći dojučerašnji aduti Jedinstvene Srbije, sada SPS-a – otac i sin Urošević.

Mlade socijalistkinje su pravile selfije, novinari su bili lepo raspoloženi, izborna komisija je očekivala da će sve da traje kratko, s obzirom na iskustvo te partije u izbornim kampanjama. A onda je krenula drama. Prvo dokument sa spiskom potrebnih podataka nije mogao da se otvori, jer nije bio dobro „formatiran“. Pa se ispostavilo da na spisku potpisnika, kojih je bilo preko tri hiljade, nema rednih brojeva… Sami socijalisti imali su još neke dileme – da li će na biračkom listiću da se vidi ime Slavice Đukić Dejanović, s obzirom da lista nosi naziv obe partije, ali i njihovih predsednika Ivice Dačića i Dragana Markovića Palme…

Dilema je, verovatno, bilo još, ali novinari nisu mogli da ih čuju, jer su se članovi komisije i stručna lica povremeno došaptavali.

Kako bilo, koaliciji SPS-JS ostavljeno je da ispravi „tehničku grešku“, a prva na listi Slavica Đukić Dejanović oko ponoći novinarima je izjavila:

  • Moja očekivanja su da će izbori proći u atmosferi koja je u skladu sa tradicijom Kragujevca, koji je grad kultivisanih i kvalitetnih ljudi. I čiji građani od izbora očekuju jedan nov kvalitet, da se grad još više pokrene napred. Smatram da će predizborna atmofera biti početak jednog novog perioda,
Tagovi:

4 komentara

  1. Djordje Kosanić je umoran odavno . Prvo je bio umoran jer je morao da čita svoj diplomski rad na fakultetu koji su mu drugi pisali . Onda je morao dodatno da se umori da pročita magistarki rad, koji su mu opet drugi pisali i sad je nervozan jer nisu stigli da mu u Beogradu formatiraju doktorat da ima na listi zvanje doktora nauka. E Srbijo među šljivama i doktoratima !!!

    1. Pogresno ! Djordje Kosanić je BESAN jer mu de nije ostvario san da bude kandidar za gradinačelnika ! Uz to, moračr da “ saradjuje“ sa Ivicom Momcilovicem i Radišom Uroševoćem a ceo grad zna da su ljuti neprijstelji. Ee, Crni Djordje ništa od tvoje kanditarure, dzaba bilbordi, dzaba slihtanje Palmi…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.