SPAS: IZGRADITI PARK REPLIKA SRPSKIH MANASTIRA I SREDNJEVEKOVNIH GRADOVA

Izbori/Bojkot

Kandidat za gradonačelnika Kragujevca i nosilac izborne liste „Aleksandar Šapić – Pobeda za Kragujevac“ koja na lokalnim izborima nastupa pod rednim brojem 9, prof. dr Nedeljko Manojlović je istakao da grad Kragujevac treba obogatiti turističkim sadržajima koji bi privukli domaće i strane turiste. Jedan od projekata bio bi izgradnja „Parka replika srpskih manastira i srednjevekovnih gradova“.

  • U ovom parku, koji bi predstavljao pravu atrakciju za naš grad, nalazile bi se minijature svih važnijih srpskih manastira i srednjevekovnih gradova kao što su manastiri Žiča, Studenica, Pećka patrijaršija, Ravanica, srednjevekovni gradovi Smederevo i Maglič, ali i nekih svetskih atrakcija. Turisti bi na jednom mestu mogli da se upoznaju sa značajnim delom srpske istorije, tradicije, baštine i nacionalnog identiteta, a što bi omogućilo i značajan prihod našem gradu. Kao uzor može poslužiti park „Minimundus“ u Klagenfurtu u Austriji koji je od osnivanja do danas posetilo oko 15 miliona turista. Moguće lokacije za izgradnju ovog parka bile bi naselja Ilina voda i Šumarice, ali bi konačnu reč o mestu za izgradnju ovog parka dali građani našeg grada, rekoa je Manojlović i dodao da ukoliko izborna lista „Aleksandar Šapić – Pobeda za Kragujevac“ dobije poverenje građana Kragujevca, iniciraćemo realizaciju ovog, ali i nekoliko drugih projekata koje smo pripremili, kako bi grad Kragujevac postao centar privrednog razvoje Srbije, njena kulturna prestonica i značajan obrazovni centar.
Tagovi:

3 komentara

  1. Pod 1. Najgluplja ideja do sad viđena u kampanji
    2. Ovaj je desno u vlasti sada sa naprednjacima

  2. Jooj, kad neko ode u svet ( na nas racun nsravno) pa “ smisli “ da kopijom necega moze da dovede turiste ! Eee, sredite prvo grad, ulice i pod hitno na časove istorije i veronauke. To su manastiri a ne šoping molovi da mogu da se zidaju gde vam padne na pamet..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.