SPD „RADNIČKI” APELUJE NA ODGOVORNO PONAŠANJE POSETILACA NA OTVORENIM TERENIMA

Grad Sport

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 dao je saglasnost da se na teritoriji grada Kragujevca proglasi vanredna situacija i uvedu nove mere, koje će poboljšati postojeće stanje i sačuvati zdravlje i živote naših sugrađana.

U skladu sa novonastalim okolnostima, Sportsko privredno društvo „Radnički” podseća da su sva kupališta u Kragujevcu zatvorena za kupače. Početak kupališne sezone na otvorenim bazenima i jezeru u Šumaricama je odložen do daljeg, dok je zatvoreni bazen prestao sa radom u skladu sa predloženim merama Instituta za javno zdravlje Kragujevac.

Kapije ograđenog obalskog dela na Šumaričkom jezeru otvorene su svakog dana od 06,00 do 22,00 časa, a prostor na ovom kragujevačkom izletištu, koji obuhvata i Avantura park, na raspolaganju je svim posetiocima, ali uz striktno poštovanje propisanih mera zaštite za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

Ove mere podrazumevaju zabranu okupljanja više od pet osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru, zatim održavanje fizičke distance od dva metra i obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru. Kreativni park za decu u Velikom parku, koji takođe funkcioniše pod okriljem Sportskog privrednog društva Radnički, otvoren je za posetioce, takođe uz poštovanje predloženih mera.

– Apelujemo na sve korisnike naših objekata da se pridržavaju propisanih mera, kako ne bi ugrozili svoje i tuđe zdravlje. Samo uz savesno i odgovorno ponašanje možemo prevazići ovu situaciju i vratiti se normalnom funkcionisanju i aktivnostima, stoji u apelu i saopštenju SPD „Radnički”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.