SPOR SINDIKATA „ZASTAVA ORUŽJA“

Društvo Ekonomija Grad

Industrijski sindikat fabrike „Zastava oružje“ iz Kragujevca odbacio je danas optužbe Samostalnog sindikata te fabrike za pritisak na radnike da predju u novoformirani sindikat.

U saopštenju Industrijskog sindikata fabrike Zastava oružje iz Kragujevca traži se od konkurentskog Samostalnog sindikata da objavi imena radnika koji su pretrpeli ucenjivanje i pritisak a u vezi sa novoformiranim Industrijskim sindikatom.

Industrijski sindikat navodi u saopštenju da će u slučaju da postoji i jedan takav zaposleni, da će taj sindikat snositi sve zakonske posledice, a da će takvi radnici biti obeštećeni.

Kako se navodi u saopštenju, „pošto je poštovanje prava zaposlenih Samostalnom sindikatu na prvom mestu“, Industrijski sindikat postavlja pitanje šta je sa „masom zahteva zaposlenih za isčlanjenje i zašto se to pitanje ne rešava“.

Taj sindikat traži od kadrovske službe Zastava oružja da postupi po zakonu i pozove inspekciju rada kako bi se zaposlenima garantovalo pravo na slobodno udruživanje.

Izvor: Danas

3 komentara

  1. Sindikat nije borba za privilegije pojedinaca,borba za polutke na rate,sprovodjenje hirova vladajuce kamarile.To je veciti borba za uslove rada I zarade.Zalosno je sto su predsednici mnogih sindikata zapravo poslusnici poslovodstva.Los zivot u industriji I ostalim granama poslusnicki stav..

  2. Pitam se koliko godina Grba kao predsednik sindikata vodi lagodan zivot. Gori je od Tita ili Fidela Kastra, A boluje od toga da bude u pravu, i kad gresi on je u pravu. Strasno je koji je to demagog i prodavac magle.

  3. Zasto spor sindikata. Ovo je spor jednog diktatora protiv ostalih ljudi koji pokusavaju da misle svojom glavom, jer su svi ostali sindikati nastali cinjenjem Dragana ILica koji sporovodi klasicnu diktaturu u svom sindikatu. Sam bira svoje poverenike a ne narod i ako slucajno uleti neko nepodoban odma se trazi da podnese ostavku. To je nevidjena tortura. Neka Zoran Radovanovic pita mladje clanove odbora da li im je Grba trazio da podnesu ostavke, ima za sada 6 imena, malo li je….

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.