SRĐAN MILIVOJEVIĆ: ŠOJIĆ BI POBEGAO KADA BI VIDEO KO JE NA VLASTI U KRAGUJEVCU DANAS

Politika Video

Na 22. protestu „1 od 5 miliona“ Kragujevcu bilo je više ljudi nego prošle subote. Od stranačkih aktivista bili su viđeni članovi Stranke slobode i pravde, Pokreta slobodnih građana i Narodne stranke.

Govorili su predsednik opštine Stari grad Marko Bastać i odbornik Pokreta slobodnih građana u beogradskoj skupštini Pavle Grbović. Ali je, iako nenajavljen, baklju, i bukvalno, zapalio nekadašnji Otporaš i član Demokratske stranke Srđan Milivojević.

Predsedniku Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću poručio je da „dođe u Šumadiju i vidi kako okovi postaju krila“:

  • Nije ovo prva buna i nije prvi put da se Kragujevac, Kruševac, Čačak i Šumadija bune protiv dahija. Ali uvek su nam dahije bili tuđinci. Prvi put dahiju imamo iz sopstvenih redova…

Podsetio je Kragujevčane na Olivera Ivanovića, Staniku Gligorijević, pilota Omera Mehića.

  • Taj dahija čipuljićki kaže da neće da razgovara sa narodom i neće da pruži ruku. Koju bi ruku da pružiš – onu koja je pokazivala na Olivera Ivanovića, onu koja je lupila o sto kada si rekao da ćeš se osvetiti Slavku Ćuruviji, onu koja je dizala čašu šampanjca kada je ubijen Zoran Đinđić. Pa nećemo ni mi tu ruku da prihvatimo, jer naše su ruke čiste.

Milivojević je podsetio na velikane koji su završavali Kragujevačku gimnaziju i pitao da li je Kragujevac zaslužio vlast koju sada ima.

 

  • Sanjam da imamo vlast koja nas ne prodaje kao jeftinu radnu snagu sumnjivim investitorima koji nakon što se subvencionisanje završi, odu iz zemlje glavom bez obzira, ostavljajući dugove, rekao je predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać (Stranka slobode i pravde) pred oko 200 Kragujevčana na Đačkom trgu.

Rekao je i da „sanja Srbiju“ u kojoj „vrh policije ne saradjuje s mafijom“, već je protiv svih oblika kriminala.

Odbornik u Skupštini Grada Beograda Pavle Grbović (Pokret slobodnih građana) je rekao da je „sloboda postala fiziološka potreba gradjana“ Srbije.

Podsetio je da se uskoro navršava sedam godina od kako je „jedna opskurna skupina likova, školovanih u istom danu, zaposela Srbiju“.

  • U prvom mandatu sve ono što su radili prema nesrpskoj fukari – kako je to govorio predsednik države, sada to rade gradjanima Srbije. Sada je na delu genocid nad inteligencijom, nad svim osobinama koje čoveka razlikuju od zveri, ocenio je Grbović.

Naveo je da svako ko se usprotivi „njihovoj kombinatorici“ postaje „žrtva projekta etičkog čišćenja“, da bi ostali samo oni moralno neopterećeni, savitljivi i korumpirani, spremni da služe svakom režimu.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.