Srđan Milivojević: Neovlašćeno prisluškivanje mora dobiti sudski epilog

Izbori/Bojkot
  • U ime Demokratske stranke i zabrinute javnosti, pozivam Tužilaštvo za organizovani kriminal da odmah preuzme sve dokaze o prisluškivanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji su u posedu samog predsednika i koje predsednik, kako je sam izjavio, ne želi nikom da pokaže. To je neophodno odmah uraditi između ostalog i zbog toga da se ne bi ponovio slučaj sa snimkom nesreće na naplatnoj rampi autoputa kod Doljevca, kada je predsednik Vučić takođe tvrdio da poseduje snimak te tragedije u kojoj je poginula Stanika Gligorijević iz okoline Knjaževca. Kao što je javnosti poznato, snimak te nesreće pojavio se tek tokom sudskog postupka bez dva ključna minuta na kojima se vidi ko je bio vozač službenog automobila Javnog preduzeća „Koridori Srbije“ koji je i izazvao tragediju na naplatnoj rampi, uz za javnost i zdrav razum vrlo iritirajuće objašnjenje da taj deo snimka nedostaje zbog tehničkih problema, kaže član Glavnog odbora Demokratske stranke Srđan Milivojević.

U saopštenju za javnost Milivojević izražava, kako kaže, dodatnu zabrinutost „i sumnju da su pored predsednika Vučića protivzakonito prisluškivani i mnogi predstavnici opozicionih stranaka, novinari, javne ličnosti i drugi kritičari režima“.

  • S obzirom na to da posle lažnih izbora u Srbiji ne postoji nikakva parlamentarna kontrola bezbednosnih službi, zahtevamo da nadležni organi daju odgovor i povodom ovih zabrinjavajućih indicija.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.