SRPSKA OPOZICIJA POZVALA GRAĐANE DA I „VEČERAS BUDU ZAJEDNO U OTPORU BEZUMLJU“

Politika

Savez za Srbiju (SzS) saopštio je da je sinoćnji nenasilan protest u Beogradu „prirodno stanje stvari“ i da je posledica toga što je „režim huliganima dao slobodno veče, pa nije imao pokriće ni za angažovanje policije“.

SzS navodi u današnjem saopštenju, da bi baš tako izgledala i prethodna dva protesta “da neko nije režirao nasilje na beogradskim ulicama”.

  • Sad je sasvim očigledno da se neko tada igrao sa prekidačima sa kojima je u igru ubacivao naizmenično huligane i policiju kako bi brutalnim nasiljem rasterao gradjane. Nije uspeo. Gradjani su izdržali pritisak i batine i sinoć jasno pokazali u kakvoj zemlji žele da žive, saopštio je SzS.

SzS ocenjuje da su gradjani koji su sinoć mirno protestovali ispred Narodne skupštine pokazali da žele da žive “u zemlji u kojoj vlast ne može da ih ponižava i pritvara policijskim časom, u kojoj policija sprovodi zakon, a ne hir pomahnitalog vladara, i u kojoj epidemiju suzbijaju ljudi od imena i reći, a ne udvorice”.

  • Imali smo jedan skoro normalan dan kada je Vučić bio van zemlje i podalje od prekidača kojima se poigrava protestima, epidemijom i našim životima. Zamislimo takve dane. Izborimo se za takve godine, navodi SzS.

SzS je pozvao gradjane Srbije da i “večeras budu zajedno u otporu bezumlju i u osvajanju slobode”.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.