SSP – Centar izvrsnosti je spomenik vlastodržja SNS-a

Politika

Stranka slobode i pravde u Kragujevcu podseća da je izgradnja objekta Centar izvrsnosti Univerziteta u Kragujevcu, najavljena 2015. godine. Da je prvobitni rok za završetak radova bio april 2017. godine, ali je on nekoliko puta prolongiran. Kao i da je poslednje obećanje oročeno na 2020. godinu, ali i da se “serijalu pridružuje najnovija vest o novom aneksu ugovora, sa kojim se saglasio grad, a kojim se rok za završetak radova pomera za 30. jun 2024. godine“. 

  • Pored Centra za čuvanje matičnih ćelija i istraživanja koje bi se obavljalo u Centrima izvrsnosti iz različitih oblasti, pre svega medicine i biomedicine učinilo bi da univerzitetski i Klinički centar Kragujevac postane i naučno-istraživački centar. Čitavih 11.500 kvadratnih metara u blizini Rektorata Univeziteta u Kragujevcu, kao epicentar znalaca. Za rezon vlasti teško svarljiva, integritetom preteća.
  • Vrednost ove investicije procenjena je na 14 miliona evra, a novac je obezbeđen iz kredita Evropske investicione banke. U samom finansiranju učešće je trebalo da uzme i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, lokalna samouprava i Univerzitet u Kragujevcu.
  • Rukovođenje centrom inicijalno bilo je namenjeno čuvenom srpskom genetičaru Miodragu Stojkoviću, politički nepodobnom, slobodnomislećem, učenom. Ispostavilo se da je preučio, te da je prepustio dostojnima znalački upravljanje i skromno se povukao da predaje na univerzitetu Harvard, podsećaju u kragujevačkom SSP- i dodaju da je to “spomenik vlastodržja SNS. Simbol njihove nedovršenosti kao ljudi, a kao takvi ni po činu nisu dorasli. Reč vara, oko svedoči“.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.