SSP – Građanima predstavljena inicijativa za Zakon o alimentacionom fondu

Izbori/Bojkot

Danas su u Novom Sadu predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, zamenik predsednika Borko Stefanović i potpredsednica Marinika Tepić predstavili građanima inicijativu za Zakon o alimentacionom fondu.

Veliko interesovanje Novosađana prema Alimentacionom fondu kojim bi se obezbedila sigurnost deci i njihovim samohranim roditeljima, pokazuje visok nivo svesti građana o hitnosti zaustavljanja loše prakse zatvaranja očiju pred problemima oko 300.000 ovakvih slučajeva.

Umesto propagande jednog čoveka i njegovih populističkih projekata samo za partijski povlašćene, Stranka slobode i pravde brine o svakom čoveku, naročito „običnom čoveku”, nevidljivom, a koga aktuelni režim potpuno zanemaruje.

Zato je Dragan Đilas istakao naročiti značaj rada ovog državnog fonda još i pre odluke suda, odnosno od momenta kada se pokrene brakorazvodna parnica ili zahtev za izdržavanje deteta u slučaju vanbračne zajednice, imajući u vidu da sudski procesi mogu trajati i godinama, ali deca žive i imaju svoje potrebe i pre odluke suda. Još važnije, podvukao je Đilas, jeste što bi Fond postupao protiv nesavesnih roditelja i nakon odluke suda, ukoliko uprkos njoj, nesavesni roditelj izbegava svoju obavezu, a drugi roditelj se teško odlučuje da sudskim putem zatraži pravdu kako ne bi ugrozio često već komplikovane odnose. Sva deca moraju biti sigurna i sva deca moraju bezbrižno odrastati, a samohrani roditelji da znaju da takođe nisu sami i da država o njima mora da brine, naveo je Đilas.

Nakon toga, čelni ljudi SSP-a okupili su se sa predsednicima odbora iz cele Vojvodine i definisali plan do pobede i Pokrajinskog odbora SSP-a. Sastanak je održan u sedištu Gradskog odbora SSP Novi Sad.

Stranka slobode i pravde 
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.