SSP Kragujevac: Gradonačelnik „obradovao“ građane povećanjem poreza na imovinu

Politika
  • Gradonačelnik  i većnici grada Kragujevca odlučili su da za novogodišnje praznike koji nam dolaze obraduju sve građane našeg grada jednom lepom čestitkom kojom nas obaveštavaju  da će porez na imovinu biti uvećan za 33,4, kažu u Inicijativnom odboru Stranke slobode i pravde u Kragujevcu i tvrde da će poreski obračuni svakom grđaninu biti uvećani za više od trećine..
  • Za nas u Kragujevačkom odboru Stranke slobode i pravde skandalozna je odluka da  se ovako nizak standard građana, koji je značajno ugrožen od početka kovid krize dodatno oteža povećanjem poreza na imovinu. Posebno za grupe ugostitelja kojima lokacijski imovina ima najvišu vredost a samim time i porez na imovinu, a za koje znamo da je obim posla značajno umanjen ograničenjima za rad. Potpuno je nedopustivo da se u ovom tenutku teret budžetskog manjka stavlja na teret građana. Naročito ako se zna da 60% Kragujevčana ima prihode koji su ispod zvaničnog gradskog proseka, saopštavaju iz SSP-a.

U ovoj partiji kažu da postoje i  „zdravi „ izvori finansiranja, poput povećanja broja zaposlenih ili njihovih prosečnih plata, a samim tim i poreza na plate koje inače nose najveći deo budžetskih prioda“.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.