SSP Kragujevac: Gradska uprava zapošljava novih 78 SNS činovnika

Politika

Srpska napredna stranaka će već za neki dan u svakoj mesnoj zajednici imati po jednog stranačkog vojnika zaposlenog  o trošku građana Kragujevca i koronom devastiranog budžeta grada, saopštili su danas u odboru Stranke slobode i pravde u Kragujevcu.

„Odlukom Skupštine grada, koja se nalazi na sutrašnjem dnevnom redu  redovne sednice pod rednim brojem jedan, donosi se Odluka o  izmenama i dopunama  Odluke o mesnoj samoupravi. U moru manje više tehničkih stvari, golim okom se može videti namera da se stvore pravni uslovi da se na svakom biračkom mestu zaposli po jedan naprednjak koji će se baviti stranačkim aktivnostima o trošku poreskih obveznika ovog  grada.

U članu 25a se jasno vidi da se Savetu mesne zajednice daje mogućnost da posebnim aktom odredi lice koje će pružati pomoć u radu Saveta i obavljenju drugih  poslova iz nadležnosti mesne zajednice.

U daljem tekstu člana se vidi da „Visinu naknade  za rad lica iz stava 1 . ovog člana utvrđuje Gradsko veće  na predlog gradske uprave nadležne za  mesnu samoupravu.

Kragujevčani bi trebalo da znaju  da u svim mesnim zajednicama grada Kragujevca postoji po jedan zaposleni sekretar  koji se nalazi u stalnom radnom odnosu  i deo je sistematizacije radnih mesta grada.

Za dobar deo sekretara mesnih zajednica zapravo i nema mnogo posla, tako da je novi činovnik potpuno izlišan.

Lica koja će u skladu sa novom odlukom biti angažovana, za svoj rad odgovaraju Savetu Mesne zajdnice a ne gradskoj upravi, a ako se samo za trenutak podsetite poslednjih izbora za Saveta mesnih zajdnica, oni su bili bojkotovani od strane svih stranaka sem vladajućih i samim tim svi predsednici Saveta su verni članovi Srpske napredne stranke.

Iza ove odluke stoji  lukava namera naprednjaka i njihovih kolacionih partnetra da na mala vrata u opštinu uvedu 78 novozapslenih. I to bez njihovog prikazivanja u zvaničnoj sistematizaciji  gradske uprave. Njihov jedini zadatak biće stranačke aktivnosti u doba nadolazećih izbora.

Ako pretpostavimo da će lica biti angažovana po minimalnoj ceni rada, i verovatno u ugovornom odnosu koji zakon definiše kao „rad van radnog odnosa“ bolje poznatiji kao Ugovor o povremenim i privremenim poslovima, ili ugovorom o delu, naše džepove će to kostati minimalno 3 miliona dinara mesečno odnosno preko 300 000 evra godišnje. 

Dobro je i znati da  krajem oktobra vršen rebalans budžeta kojim je bužet manji  za skoro 1,7 milijardi dinara, i da su umanjena izdvajanja za mnoge vitalne funkcije grada, poput zdravstvene zaštite prosvete i kulture, ali eto našlo se “tričavih“ 300 hiljada evra za perfidno finansiranje kampanje kragujevačkih naprednjaka.

Interesantno da Grad nije iznašao način da barem jedan deo sredstava izdvoji za lečenje male Minje, dok ceo grad bije bitku za njeno ozdravljenje, ali se snašao da članstvu Srpske napredne stranke obezbedi 25 000 evra mesečno za finansiranje stranačkih aktivnosti.

Mi iz Stranke slobode i pravde Kragujevac obećavamo da će se ova bahata i sramna odluka poništiti u prvim danima nove vlasti, a da se budžet grada neće koristiti za namirivanje bilo čije stranačke vojske, već isključivo za potrebe Kragujevčana.“

Tagovi:

1 komentar

  1. Pa šta je to 78 ljudi? Radomir Nikolić je za vreme svog mandata iz javnih preduzeća isterao stotine ljudi na ulicu. Ostavio je nihove porodice bez prihoda i u crno ih zavio. Ovaj Nikola bar zapošljava i, za sada, ne isterava ljude. Nisam naprednjak ali vidim razliku između tatinog duleka i ovog novog lika. A da li će se zapošljavati samo naprednjaci ili će se možda provući i neko ko je apolitičan (ili je pripadnik neke druge političke opcije) to je pitanje na koje ćemo ubrzo dobiti odgovor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.