SSP KRAGUJEVAC: RADNICI NA GRADILIŠTU GARAŽE U CENTRU

Politika

Inicijativni odbor Stranke slobode i pravde u Kragujevcu dostavio je medijima fotografije radnika na gradilištu garaže u centru grada, čiji je vlasnik grad.

 • Kao što se na fotografijama vidi, sedam radnika na krovu etažne garaže, ne poštuju fizičku distancu i posao obavljaju bez obavezne zaštitne opreme propisane od strane nadležnih institucija, a u okviru mera prevencije širenja Korona virusa. Oni posao obavljaju u danu kada je propisan karantin (zabrana kretanja) za sve građane, bez zastitne opreme sa tek po nekim zaštitnim šlemom, što dođe kao kapric poslodavca na Međunarodni dan borbe za radnička prava.

U kragujevačkom odboru Stranke slobode i pravde ocenjuju da se radovi na garaži u Ulici Kneza Miloša odvijaju ubrzano zbog najave lokalnih izbora:

 • SGradska vlast ih nervozno dočekuje, jer nije ispunila i gotovo ni jedno obećanje dato prilikom prethodnih izbora i gotovo bez i jednog završenog gradjevinskog projekta. Sa radovima na objektu garaže se žuri ne bi li se izborni dan dočekao sa bilo kakvim reprezentativnim objektom.

SSP Kragujevac kaže i da garaža, kako ističu, „nije najveći problem problem grada“ i podsećaju na neispunjena obećanja o izgradnji pristojne autobuske stanice, Centra za matične ćelije, zgrade filološko umetničkog fakulteta itd.

Tagovi:

3 komentara

 1. Nije bitna distanca izmedju radnika, jer su radnici dobili nalog da moraju da rade, pa moraju i da se približavaju jedan drugom, jer se mora napraviti pro VIZIJA u roku. Vidi se da rastojanje izmedju nove zgrade sa stanovima i garaže nije dozvoljena, i za to treba neko da odgovara. Zašto SSP I Herman i NS zajedno ne traže smenu GRADSKOG ARHITEKTE i Komisije za planove koji su usvojili taj plan i projekat. Zašto ne postavite pitanje da li je zato doveden geograf iz Novog Sada da overi taj urbanistički plan i omogući to PRANJE PARA. Radi se bunker od betona na nedozvoljenoj udaljenosti od zgrada , koji je tri puta skuplji i koji se nikada ne može srušiti, al je ipak važno da se Radomirova pro VIZIJA ostvaruje od podizvodjača zahvaljujući parama gradjana Kragujevca.

  1. Слажем се, Милена.
   Ограничени СНС умови не разумеју да убрзавањем радова само повећавају незадовољство људи.
   На жалост, многи ће прекасно схватити колико је ово непрактично и нехумано ругло на недозвољеној локацији уједно и најбољи показатељ да они који одлучују стварно немају никакав осећај стида!!

 2. Radnici koji rade imaju dozvole od privredne komore i svoje kompanije. Ovo gradilište radi svaki dan i za vreme ove pandemije. Zakon omogućava poslodavcima da rade šta žele. Radnici su obično roblje!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.