SSP Kragujevac: Socijalna pravda u Srbiji je borba protiv siromaštva

Politika

Uz ocenu da je „princip socijalne pravde u Srbiji ozbiljno narušen“, u Gradskom odboru Stranke slobode i pravde u Kragujevcu dodaju i da je ona „pre svega garant stvaranja jednakih šansi“:

  • Koliko smo danas jednaki, govore poražavajući podaci o stopama nezaposlenosti i siromaštva kako na nivou republike tako i na lokalnom nivou. Dok sa nacionalnih i režimskih frekvencija svakodnevno slušamo priče o blagostanju, otvaranju  stotina novih  fabrika i hiljada radnih mesta, nikada većem rastu BDPa  u realnosti se  sudaramo sa sasvim drugačijim slikama. 

U SSP-u tvrde da je u Kragujevcu stopa siromaštva 24 odsto, dok se procenat nezaposlenosti kreće između 22 -23 odsto što je u brojkama oko 18.000  ljudi.

  • Ako se ovim postocima doda nejednakost u svim segmentima društva, od nejednakog pristupa obrazovanju i zdravstvenoj zaštiti ,preko nepostojanja klime jednakih šansi za sve i sve manja ili potpuna odsutnost solidarnosti, onda slobodno možemo reći da danas mi u Kragujevcu i  Srbiji obeležavamo Dan socijalne nepravde i dan našeg apsolutnog siromaštva.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.