SSP – Kraj agonije za novinara Milana Jovanovića

Društvo Politika

SSP Grocka pozdravlja kraj agonije za novinara Milana Jovanovića i Jele Deljanin donošenjem prvostepene presude bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću, inače istaknutom funkcioneru SNSa i još dvojici optuženih da su organizovano učestvovali u paljenju kuće novinara Milana Jovanovića. 

Pored fizičkog napada i jedva izbegnute smrti, Milan Jovanović i Jela Deljanin bili su i pod psihičkom torturom 700 dana koliko je trajao sudski postupak uz brojne pokušaje opstrukcije od strane branilaca Dragoljuba Simonovića. Iako je Simonović osuđen na kaznu zatvora od četiri godine i tri meseca, treba sačekati da ova kazna postane pravosnažna, a da se nakon toga Simonović hitno uputi na izdržavanje kazne.


Donošenjem presude pravda nije u potpunosti zadovoljena, s obzirom da još uvek nije rešen fizički napad na urednika portala Žig info, Željka Matorčevića koji se desio samo dva meseca pre paljenja kuće. Matorčević je u sred dana, na putu do posla u Leštanima, teško pretučen, a do danas se ne zna ko je počinilac, stoji u saopštenju koje je Željko Vagić, predsednik OO Grocka Stranke slobode i pravde prosledio medijima.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.