SSP: LOŠ VID ILI LOŠA VLAST?

Politika

Povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je “Kragujevac grad u koji je dosta ulagano, ali da se to ne vidi”, oglasio se Inicijativni odbor Stranke slobode i pravde u Kragujevcu. U odboru te partije u Kragujevcu slažu se da se „ulaganja u grad ne vide“, ali je po njima razlog, ne slab vid već što, kako ocenjuju, „ulaganja gotovo da nije ni bilo“.

U kragujevačkom odboru Stranke slobode i pravde podsećaju predsednika Vučića na brojna obećanja data građanima Kragujevca koja nisu ispunjena, a koja, smatraju, su predstavljala razvojnu šansu za naš grad.

 • Glavna autobuska stanica Grada Kragujevca, već godinama se nalazi u stanju koje se najblaže može oceniti kao devastirano. Premda je do sada u cilju rešenja ovog problema potrošeno  tri miliona evra iz budžeta grada, građani i dalje nemaju pristojnu autobusku stanicu.
 • Železnička stanica, koja je formalno spomenik pod posebnom zaštitom države, ostavljena bez ikakve zaštite zubu vremena da je uništi.
 • Izostanak investicija u Klinički centar Kragujevac u kome se leče građani cele centralne Srbije doveo je do toga da smo svedoci otežanog lecenja najtežih bolesnika usled učestalih kvarova medicinske opreme. Ne postoji gradska bolnica u kojoj bi se lečili isključivo građani Kragujevca i tako bili dovedeni u isti položaj kao i građani svih drugih većih gradova u Srbiji.
 • Centar za matične ćelije počeo je da se gradi krajem 2015. godine. Danas je poluzavršena ruina na obodu grada.
  To ne smeta lokalnom SNS-u, da u okviru predizborne kampanje bez trunke srama promoviše ovo gradilište kao svoje postignuće.
 • Nisu urađene obilaznice oko grada, a usled opterećenosti tranzitnim saobraćajem gradske saobraćajnice su u katastrofalnom stanju. Podsećamo da još uvek, a najavljivano je u poslednjih pet godina više puta, nije završen magistralni put prvog reda do Koridora 10. Kragujevac kao četvrti grad po veličini u Srbiji, i kao privredni centar, se suočava sa činjenicom da ga svi bitni putevi, što drumski što železnički, zaobilaze i time ozbiljno ugrožavaju dalji razvoj, a što direktno ima uticaj na otvaranje novih radnih mesta.
 • U prethodnom periodu ozbiljno je narušen ugled grada, jer je nemarnošću lokalnih lidera dozvoljeno da regionalni centri EPS-a, Telekoma i Centrala Nacionalne službe za zapošljavanje budu izmešteni iz našeg grada.
 • Primetna je i nezainteresovanost države za rad FCA Srbija i proizvodnju novog modela auta u Kragujevcu, čime bi se omogućilo velikom broju zaposlenih u ovoj firmi da imaju sigurne poslove.
 • Bioskopske dvorane Šumadija i Pionir su ostavljene da propadaju. Javnosti nije jasno kako je moguće da grad koji ima Filološko umetnički fakultet, Srednju muzičku školu, Nižu muzičku školu, više muzičkih orkestara, više horova, više kulturno umetničkih društava i baletskih škola, ne prepoznaje potrebu građana za adekvatnim prostorom gde bi se kulturno umetnički programi odvijali? Kako je moguće da postojeći objekti propadaju, a građani koncerte Kragujevačkog simfonijskog orkestra slušaju u holu Druge kragujevačke gimnazije, a KUD “Abrašević” i druga kulturno umetnička društva nastupaju u potpuno neadekvatnoj, sportskoj hali “Jezero” umesto u akustičnoj dvorani “Pionir”? Nejasno nam je kako niko u ovome ne vidi šansu za razvoj kongresnog turizma.

U Stranci slobode i pravde u Kragujevcu kažu i da nisu videli predsednika na obeležavaju bilo kog bitnog datuma za grad što, kažu, „dovoljno govori o odnosu njega i njegove  stranke prema našem gradu“.

 • Pozdravljamo nameru Predsednika da se pitanje kanalizacije u našem gradu reši na svrsishodan način. Ipak, smatramo da  na pragu treće decenije dvadeset prvog veka pitanje kanalizacije u gradu četvrtom po velicini u zemlji nije prioritet, već nešto što se podrazumeva i usput rešava. Ono što ovom gradu treba su nova radna mesta, a uslovi za njhovo otvaranje stvorili bi se i rešavanjem pitanja koja smo prethodno naveli.

Tagovi:

3 komentara

 1. Kakve njuske 🙂 Pa svi dobro znamo da ste ih vi sa slike doveli na vlast u Kragujevcu, nemamo pamćenje ribica 🙂

 2. Milenice, dušo, izađi iz te grupe…Ti ne možeš da se porediš sa tim ograncima Dinkićeve ekipe,

 3. Jekič i opozicija? To je nemoguća misija. Neko ko je sa Zdravkovićem iz ondašnjeg G17 uništavao ovaj grad, neko ko je glasao da SNS uzme vlast u gradu, sada nam govori da je on alternativa. Ne, ne, taj film nećeš gledati. Ovde jedino ko je iskren je Milena Stanković. I stvarno mi nije jasno šta ona traži u ovoj družini.
  Ljudi, ajde malo se ućutite, možda vas i neko nekad zaboravi, pa uspete da ih prevarite i da glasaju za vas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.