SSP: PRESTANAK EMITOVANJA TV N1 NA SUPERNOVI NASTAVAK REŽIMSKOG OBRAČUNA SA MEDIJIMA

Politika

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da je prestanak emitovanja televizije N1 na kablovskom operateru Supernova u vlasništvu Telekoma, „nastavak režimskog obračuna sa medijima“ i „korak dalje ka uvodjenju totalnog mraka u Srbiji“.

Ocenjuje se da je time „prevareno“ 300.000 domaćinstava kojima je ukinuta mogućnost da gledaju TV N1, iako su kako se navodi, njihovi ugovori sa Supernovom uključivali paket sa tom televizijom.

  • Istovremeno, Telekom, koji zbog svojih poslovnih promašaja grca u dugovima, podiže kredite da bi zaposlenima u Supernovi isplatili plate, stoji u saopštenju.

SSP je upitao da li je to „deo medijske strategije koju hvali ambasador EU u Srbiji Sem Fabrici kada govori o napretku u medijskom sektoru“ ili će kako se navodi, „evropski predstavnici konačno priznati ono što već svi znamo: da Vučićev režim, pritisnut aferama, u panici pokušava sebi da kupi vreme na vlasti gušeći i ono malo preostalih medija na kojima ljudi mogu da čuju istinu“.

Kompanija Junajted Media (United Media) saopštila je ranije da korisnici kablovskog operatora Supernova u vlasništvu Telekoma, od danas ne mogu da gledaju njene kanale, među kojima su i N1 i Sport Klub, jer je ugovor o distribuciji istekao i nije obnovljen.

Kako se navodi, operateru Supernova je još 31. decembra istekao pravni osnov za emitovanje kanala N1, Sport Klub, Pikaboo, Vavoom, Cinemanija, Lov i Ribolov i Grand.

„Sa žaljenjem obaveštavamo građane da i pored naše želje da se programi United Medie i dalje nalaze u ponudi Supernove, nismo uspeli da postignemo dogovor sa Telekomom. Rukovodstvu kompanije ponudjeni su gotovo isti tržišni uslovi koji su važili i ranije, ali nažalost, do nastavka saradnje nije došlo“, saopštila je United Media a prenela televizija N1.

Reagovao je potom operater Supernova iz kog su naveli da je United Media dostavila nepovoljniju ponudu u odnosu na to što su imali operateri u prethodnom periodu, „sa izuzetno visokom cenom koja ne obuhvata dozvolu za emitovanje svih njihovih kanala, uključujući Novu S i Novu Sport“.

Iz tog operatera u vlasništvu Telekoma su naveli da su prihvatili osnovne elemente, cenu i dužinu trajanja ugovora, ali da je United Media „neočekivano onemogućila praćenje svojih kanala velikom broju gledalaca Supernove“.

Piše: Beta
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.