SSP: Smanjiti cenu PCR testova, za decu i vakcinisane obezbediti besplatno testiranje

Izbori/Bojkot

Stranka slobode i pravde, oglasila se danas saopštenjem u vezi sa visokom cenom PCR testova, koja, kako kažu, dodatno otežava život običnom čoveku.

  • Naprednjački režim je i u ovoj katastrofi gledao da zaradi i krajem 2020. bez pravog razloga povećao cenu testiranja na lični zahtev sa 6.000 na 9.000 dinara. Ovo povećanje cene svakako nije sprečilo bogatu elitu da putuje na zimovanje širom planete, dok je običnom čoveku koji putuje zbog egzistencijalnih potreba, lečenja ili studiranja samo još više otežalo život, navodi se u saopštenju.

Kako navode, sredinom juna 2021. ni uspešna vakcinacija nije bila dovoljna da se režim odrekne lake zarade na građanima Srbije.

  • Koliko je moralno čak i za niske standarde režima Aleksandra Vučića da se u vreme predaha epidemije ovako kažnjavaju vakcinisani građani i naši heroji medicinari iz crvene zone, stoji u saopštenju.

Stranka slobode i prave zahteva, da se PCR test ne naplaćuje za decu mlađu od 16 godina, da se ne naplaćuje ni vakcinisanima koji putuju u druge zemlje, kao i da se cena PCR testa na lični zahtev smanji na 5.000 dinara.

  • Ako znamo da se svi PCR testovi kupuju novcem građana iz budžeta, ova dodatna globa već osiromašenih građana ravna je pljački vlasti koristeći nevolju ljudi, zaključuju u SSP-u.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.