SSP traži da se učenici osmog razreda u srednje škole upišu na osnovu uspeha

Društvo Politika

Stranka slobode i pravde (SSP) pozvala je danas ministra prosvete Branka Ružića da se zbog epidemiološke situacije učenici osmog razreda u srednje škole upišu na osnovu uspeha iz osnovne škole.

U saopštenju koje potpisuje predsednica resornog odbora za obrazovanje SSP Nataša Zečević navodi se da se ministar prosvete Branko Ružić i pored velikog broja zaraženih korona virusom u Srbiji ponaša kao da je sve normalno, te će se u petak i subotu održati proba male mature i oko 700.000 osmaka će se vratiti u školske klupe „da glume školu“.

  • Ministre, priznajte da ovo nisu normalni uslovi, priznajte da deca nemaju redovnu školu, priznajte da nemaju ni normalno detinjstvo i nemojte ih mučiti malom maturom. Upišite decu u srednje škole na osnovu uspeha iz osnovne, navodi se u saopštenju.

Podseća se da od 14. marta prošle godine i uvođenja vanrednog stanja nastava u školi „nije normalna“.

  • Uz veliki trud prosvetnih radnika školska godina traje ali to je daleko od redovnog stanja. Sav trud nastavnika ne može da prenebregne činjenicu da postoje deca koja nemaju uslove za nastavu na daljinu, navodi se u saopštenju
Tagovi:

1 komentar

  1. Pa to ne treba da bude samo zbog COVID 19! Deci treba dozvoliti kao nekad upisivanje po uspehu ! Kakvi prijemni ispiti za srednju pa to je omalovažavanje i potcenjivanje dece koja godinama redovno i vredno uče i imaju odlične rezultate ! Pa zar zbog jednog lošeg dana treba uskratiti bodove i upis u školu koja im po uspehu pripada SRAMOTA !!! Gdine Djilas menjajte Zakone a ne pravila za jedan ispit pa ću glasati za VAS sa celom familijom !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.