SSP: Vučić započeo svoju novu izbornu kampanju

Izbori/Bojkot Politika
  • Aleksandar Vučić je danas započeo svoju novu izbornu kampanju, po ko zna koji put zloupotrebljavajući funkciju predsednika Srbije. Plašeći građane, preko svih medija najavio je obraćanje o katastrofalnoj epidemiološkoj situaciji, ocenila je danas Stranka slobode i pravde.

SSP je reagovala nakon današnjeg obraćanja predsednika Srbije, koji je između ostalog najavio da će prve vakcine protiv korona virusa u Srbiji biti dostupne do kraja decembra.

  • Javni servis i sve televizije sa nacionalnom frekvencijom uživo su prenele njegovo dramatično obraćanje koje je trajalo sat i dvadeset minuta, u kome je, umesto toga kako ćemo spašavati ljudske živote, govorio o: mini šengenu, budžetskom deficitu, granatama iz Bugojna i Izetbegoviću, izborima u Bosni i Hercegovini, Vašingtonskom sporazumu, pravosuđu pod uticajem stranih ambasada, Jovanjici, opoziciji, svom bratu Andreju, lažnoj borbi protiv mafije, kolokvijumima koje je položio na Višoj trenerskoj školi, neverovatnom napretku demokratije u Srbiji… Uz sve to, nastavio je svoje morbidno takmičenje u brojevima umrlih, a izneo i lične i političke planove za naredne tri godine. Usput nas je informisao i da radi na nabavci Pfajzerove, ali i ruske i kineske vakcine, navodi SSP u saopštenju.

Smatraju da je „ovakva medijska zloupotreba, svojstvena dikatorskim režimima, nezabeležena je u evropskoj istoriji nakon Drugog svetskog rata“.

Stranka slobode i pravde zahteva od svih nosilaca državnih funkcija da počnu da se bave zaštitom stanovništva od zaraze i smanjenjem posledica novog talasa korone.

  • Dok Vučić vodi svoju kampanju, u Srbiji umire desetine ljudi dnevno, a pravi broj zaraženih niko ne zna. Prethodna dva talasa u martu/aprilu, odnosno junu, booila su posledica neadekvatnog reagovanja države. Sada mere izostaju, iako je broj obolelih sve veći, samo da bi se omogućilo otvaranje šoping centara i navodno čuvala ekonomska stabilnost. Posledice ovakvog neodgovornog ponašanja po živote ljudi, ali i po ekonomiju Srbije već jesu, a tek će biti katastrofalne, navela je Stranka slobode i pravde.
Tagovi:

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.