SSS: Otvoreno pismo ministru zdravlja

Društvo

Savez samostalnih sindikata iz Kragujevca uputili su otvoreno pismo ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru koje prenosimo u celosti:
“G-dine Lončar,
U ime desetine hiljada naših članova, hoćemo da Vam ukažemo na stanje u zdravstvu, koje je za nas građane u ovom trenutku neprihvatljivo. Ovo naše obraćanje Vama rezultat je žalbi građana koji su nam se obratili.

 • Mislite li da je u redu, da u ovim uslovima pandemije, aplikacija za zakazivanje pregleda, za pojedine ambulante, ne radi mesecima. Time su građani prinuđeni da satima u grupi, čekaju ispred vrata lekara. Telefinskim putem nas upućuju da dođete i čekate kod izabranog lekara. Doprinosi li to poboljšanju situacije? Nama laicima se čini da bi bilo bolje da svaki građanin ima svoj termin kod lekara i da ima što manje kontakata.
 • Zašto Кlinički centar u Кragujevcu vraća pacijente upućene na specijalističke preglede uz obrazloženje da im nije napisano da je „hitno“ i ako nema pacijenata ispred ambulanti? Da li bolest treba da dođe do te faze i postane hitna, da bi neko ko decenijama plaća doprinose za zdravstveno osiguranje zaslužio pregled?
 • Zašto se na telefone za zakazivanje u Кliničkom centru Кragujevac, niko ne javlja?
 • Zašto Кlinički centar u Кragujevcu pomoćnim radnicima angažovanim na određeno vreme nije isplatio i onako nisku decembarsku zaradu?
  Molimo Vas da pomognete u rešavanju ovih problema u Кliničkom centru u Кragujevcu, uopšteno u zdravstvu, i olakšate građanima tešku situaciju.
  Savez samostalnih sindikata Кragujevca”

3 komentara

 1. Sindikat je potpuno u pravu !Treba i ostali sindikati i udruženja da podrže ovo otvoreno pismo istine naročito u ovom trenutku !.Ministar Lončar treba u okviru svoje nadležnosti HITNO da proveri navode i reaguje!Puna podrška dobrim i tačnim kritikama!

 2. Na stotine građana ne mogu da stignu do najbližeg doma zdravlja i prime prvu vakcinu dok Zdravstvene stanice posudeuju sve zdravstvene, tehničke uslove za tu namenu , Ne daade subotom i nedeljim , nigde nema popodnevne smene Sve oko sebe sabiraju po sedam sela sa preko petnaest huljada stanovnika Imaju doktore i med. sestre, toalete, toplu i hladnu vodu prostor za odlaganje vakcine, čekaonice Preko 200 građana traši da se rasterete Domovi zdravlja i mobilne ekipe krenu u zdravstvene stanice na orbu vakcinu. Za primer imate zdrav. stanicu u Stublinama kod Obrenovca Gom zdravlja je zagušen a nepokretni, slabo pokkkretni ne mogu da dođu u DZ. Građani koji krenu gradskim prevozom do Obrenovca prenose zarazu jer ih ima potitivnih Sve ranije vakcinacije su uspešno urađene u Zdrav. stanicama „Variola vera“ itd zašto ne i kovid 19 DOk se u Domu Zdravlja med, osoblje guši u gužvi Zdrav stanice sa sve osobljem zvrje prazne supotom i nedeljom kad se može vakcinisati nekoliko hiljada građaana MOLIM DA OVO PISMO NAS 200 građana uputite Ministru, Kriznom Štabu, a mi ćemo poslati Predsedniku Republike i Skupštini Srvije i Vladi

 3. MINISTRU ZDRAVLJA KRIZNOM ŠTABU Na stotine građana ne mogu da stignu do najbližeg doma zdravlja i prime prvu vakcinu dok Zdravstvene stanice posudeuju sve zdravstvene, tehničke uslove za tu namenu , Ne daade subotom i nedeljim , nigde nema popodnevne smene Sve oko sebe sabiraju po sedam sela sa preko petnaest huljada stanovnika Imaju doktore i med. sestre, toalete, toplu i hladnu vodu prostor za odlaganje vakcine, čekaonice Preko 200 građana traši da se rasterete Domovi zdravlja i mobilne ekipe krenu u zdravstvene stanice na orbu vakcinu. Za primer imate zdrav. stanicu u Stublinama kod Obrenovca Gom zdravlja je zagušen a nepokretni, slabo pokkkretni ne mogu da dođu u DZ. Građani koji krenu gradskim prevozom do Obrenovca prenose zarazu jer ih ima potitivnih Sve ranije vakcinacije su uspešno urađene u Zdrav. stanicama „Variola vera“ itd zašto ne i kovid 19 DOk se u Domu Zdravlja med, osoblje guši u gužvi Zdrav stanice sa sve osobljem zvrje prazne supotom i nedeljom kad se može vakcinisati nekoliko hiljada građaana MOLIM DA OVO PISMO NAS 200 građana uputite Ministru, Kriznom Štabu, a mi ćemo poslati Predsedniku Republike i Skupštini Srvije i Vladi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.