SSSP: OTVORENO PISMO MINISTRU ZORANU ĐORĐEVIĆU

Društvo

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Kragujevca Jugoslav Ristić uputio je otvoreno pismo ministru za rad, zapošlljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranu Đorđeviću, koje Glas Šumadije integralno prenosi:

  • Juče ste u medijima potvrdili da ste dobili Inicijativu Socijalno ekonomskog saveta grada Kragujevca o zabrani rada nedeljom u trgovinskoj delatnosti. Rekoste da ćete ovaj predlog razmatrati, kada dobijete ozbiljnu Inicijativu. Zapravo, rekoste da Inicijativa Socijalno ekonomskog saveta grada Kragujevca, za Vas, nije ozbiljna.
  • Podsećam Vas da su članovi Socijalno ekonomskog saveta grada Kragujevca, osim predstavnika sindikata i predstavnici poslodavaca kao i predstavnici lokalne samouprave, a da smo Odluku o ovoj inicijativi doneli jednoglasno.
  • U Inicijativi za zabranom rada nedeljom u trgovinskoj delatnosti, navodimo da u trgovinskoj delatnosti radi oko 200 000 radnika, od čega su 70% žene. Upozoravamo da radnici u maloprodaji rade vrlo često sa samo dva slobodna dana mesečno, da je zato ugroženo njihovo zdravlje, ali i životi njihovih porodica.

O zdravlju i životu je ovde reč.

Kada budete ozbiljno shvatili, da je Vaš posao da brinete o zdravlju i životu ovih ljudi, sigurni smo da ćete, ozbiljno razmotriti ovu našu već pristiglu Inicijativu.

Tagovi:

2 komentara

  1. Nemoj ti da brines o zenama,ja da ne radim u trgovini subotom I nedeljom kada su pazari iznad ocekivanih ne bih imala platu I dnevnica mi je veca,lako je vama foteljasima koji ne vidite realnost I kao sindikati se ne borite da minimalac bude 40000 vec nam uskracujete pravo na rad,I hocete manje plate bitange

  2. Bilo bi lepo da nemoramo da radimo nedeljom. Ne verujem da je to moguce, gazde su u sprezi sa vlascu. Inspekcija je na njihovoj strani.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.