STEFAN SIMIĆ: BATINAŠI ISPRED PREDSEDNIŠTVA IMAJU SLIČNE MANIRE KAO ONI ČIJE INTERESE ŠTITE

Politika

Stefan Simić, ispred omladine Pokreta slobodnih građana izjavio je da je napad na Srđana Markovića, jednog od organizatora protesta 1 od 5 miliona, koji se dogodio sinoć ispred zgrade Predsedništva Srbije, još jedan znak slabosti režima koji puca pod pritiskom.

  • Pokret slobodnih građana ovim putem želi da pruži podršku Srđanu Markoviću, koji je pretučen sinoć od strane nepoznatih lica, kada je pokušao da dostavi zahteve nezadovoljnih građana koji šetaju osam meseci širom Srbije. Kao odgovor na slobodno izražavanje nezadovoljstva usled lošeg stanja u državi i društvu, još jedan student je pretučen i to je vrlo poražavajuća slika naše stvarnosti. Podsetićemo na skorašnje prebijanje studenata u Novom Sadu, kao i na hapšenje studenata prilikom ulaska na Radio televiziju Srbije.
  • nadležnih organa zahtevamo da se utvrdi ko su osobe koje su čuvale zgradu Predsedništva od građana Srbije i pesnicama udarale Srđana Markovića sa leđa, u glavu, dok je mirno demonstrirao. Pomenute osobe nisu bile uniformisane, niti su pokazale svoje službene legitimacija, ako ih uopšte poseduju. Očigledno da postupaju u skladu sa manirima onih čije interese štite nasiljem. Tražimo da se javnosti saopšti na osnovu čega su te osobe bile u zgradi Predsedništva, kao i ko im je izdao nalog da batinaju građane Srbije. Takođe, zahtevamo da se odgovorna lica privedu i da se protiv njih pokrene postupak u skladu sa zakonom.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.