Stranka Slobode i pravde upozorava: Fantomi planiraju da ruše niz zaštićenih zdanja na Vračaru

Politika

Gradska vlast je na putu da uništi još jedan vračarski kvart na potezu između ulica Krunske, Kneginje Zorke, Njegoševe i Smiljanićeve. U tom delu planirana je izgradnja novih poslovnih i stambenih objekata ukupne površine 19.500 m², pri čemu se u delovima ka Njegoševoj predviđa izgradnja stambenih zgrada od osam spratova, što je preko 28 metara visine. Na ovaj način se uništava ambijentalna celina, ali i vredno arhitektonsko nasleđe.

U novom rušilačkom pohodu gradske uprave nije jasno definisana sudbina prvog ekološkog vrtića, dok se objekat u kome je Prirodnjački muzej, a koji je nekada služio kao Prva ženska gimnazija, može nadograditi ili zameniti novim. Ovo je još jedan dokaz da ova gradska vlast, sa jedne strane, uništava simbole grada, a sa druge strane zanemaruje potrebe dece, stavljajući privatni interes iznad javnog.

Dodatni problem u ovom skandaloznom planu, za koji je oglašen rani javni uvid, je to što je inicijator elaborata društvo Projekat 713 d.o.o. iz Beograda, čiji je vlasnik off-shore firma sa Kipra i nepoznanica je ko stvarno stoji iza nje.

Stranka slobode i pravde će od sutra, nedelje 27. septembra do 07. oktobra svaki dan (vikendom od 10h do 13h i radnim danima od 16h do 18h) na Kalenić pijaci organizovati peticiju i prikupljanje potpisa na primedbe u vezi javnog uvida, kojom želimo da zaštitimo naš Vračar od fantoma, rušitelja, stoji u današnjem saopštenju Gradskog odbora SSP-a Beograd koji poziva sve zainteresovane građane da im se pridruže u odbrani Vračara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.