STROGO KONTROLISANI IZBORI: DA LI JE VEROLJUBU STEVANOVIĆU NAMENJENA POZICIJA „DRUGOG ČOVEKA“ CENTRA ŠUMADIJE?

Izbori/Bojkot Komentar

Pored lidera Zajedno za Šumadiju Veroljuba Stevanovića koji je, od skora, i potpredsednik Zdrave Srbije (sa sedištem u Čajetini ), te Nikole  Dašića, nosioca liste Srpske napredne stranke u centru Šumadije, ozbiljniji gradonačelnički kandidat u Kragujevcu trebalo bi, kako što je Glas Šumadije već i nagovestio, da bude i funkcionerka Socijalističke partije Srbije i ministarka u Vladi Srbije  Slavica Djukić –  Dejanović.

Pored ovo troje, ovde se uveliko špekuliše i da bi gradonačelničku kandidaturu mogao da istakne i istaknutiji šumadijski aktivista SNS i direktor  Zavoda za zbrinjavanje odraslih “Male Pčelice” dr Vladica Stanojević koji je već duže, sudeći po verbalnim obračunima na društvenim mrežama i šumadijskim portalima, u žestokom klinču  sa rukovodstvom naprednjačke stranke u Kragujevcu, predvođenim Radomirom Nikolićem i narodnim poslanikom Goranom Kovačevićem.

Da bi Vladica Stanojević zaista mogao, mimo odluke stranke, da uđe u izbornu trku svedoči činjenica da se armija njegovih “botova” ponovo, nakog kraćeg zatišja i iz vrha stranke naloženog primirja  u lokalnom ogranku SNS, probudila i uveliko, na društvenim mrežama i portalima, veliča “lik i delo” direktora zavoda  “Male Pčelice”, koji bi, kako tvrde, “preporodio Kragujevac, kao što je to učinio sa  Zavodom kojem je na čelu”.

Ukoliko se osmeli da, mimo volje stranke, čiji je “vojnik”, kako je nedavno javno tvrdio, da izađe na izbore, Vladica Stanojević bi, procenjuju ovde, mogao donekle da utiče na izborni saldo većine favorite na gradonačelničkim izborima (Dašić,  Stevanović, Djukuć Dejanović).  Pre svega zbog toga što je poreklom sa Kosova, kao i više desetina hiljada Kragujevčana koji su se,  u minulih pola veka, iz južne pokrajine doselili u Šumadiju, i od kojih bi, kako se osnovano pretpostavlja, dobio solidniju podršku po zavičajnoj liniji.

Koliku, nezvesno je, kao što je nepoznanica i kako će na predstojećim lokalnim izborima u Kragujevcu da prođu politički veterani – Veroljub Stevanović i Slavica Djukić  Dejanović za koju, očito, smatraju poznavaoci domaćih političkih (ne)prilika u Šumadiji, neće biti mesta u budućoj Vladi Srbije, te joj je namenjena utešna funkcija gradonačelnice Kragujevca. Nevolja je, međutim, što će dr Đukić  Dejanović, bez obzira na spinove o navodnoj popularnosti u Kragujevcu, na predstojećim lokalnim izborima, ukoliko se na njima zaista pojavi, i barem kad je gradonačelnička funkcija u pitanju, sasvim izvesno da se nadmeće pod Olimpijskim geslom: “Važno je učestvovati”.

Ništa veće šanse, ozbiljniji poznavaoci šumadijske javne scene ne daju ni bivšem gradonačelniku Kragujevca Veroljubu Stevanoviću. Na predstojećim lokalnim izborima i u Kragujevcu  će, sasvim izvesno, da pobedi Aleksandar Vučić, odnosno lista u čijem će vrhu da se nalazi ime i prezime predsednika Srbije i lidera SNS. Naravno i gradonačelnički kandidat te liste.  Dakle, “ni kriv ni dužan”, nosilac liste SNS u Kragujevcu i politički anonimus  Nikola Dašić.

Kako na predstojeće strogo kontrolisane izbore  u Kragujevcu  izlaze stranke,udruženja i pokreti koji su (ne)skriveno “u dilu” sa Srpskom naprednom strankom, to ni viđeniji učesnici na njima (Stevanović, Đukić Dejanović, ukoliko bude na listi SPS), neće, kako se čuje iz naprednjačkih redova, ostati “kratkih rukava” u deobi izbornog kolača. Veroljubu  Stevanoviću je, na primer, prema tim informacijama, namenjena pozicija “drugog čoveka”, najverovatnije funkcija predsednika Skupštine grada, što su, formalno, Dragan Marković Palma u Jagodini i Dragan Jovanović u Topoli.

Ova dvojica su, međutim, faktički “vladaoci” u svojim varošima, što naprednjaci Stevanoviću u Kragujevcu, ukoliko se informacije o postizbornoj kombinatoroci obistine, gotovo izvesno neće da dozvole, bez obzira na veliko iskustvo koje ima u javnim poslovima i vođenju grada.

Piše: Zoran Radovanović
Tagovi:

15 komentara

   1. AlexKg, pa ti si bot na svakom mogućem portalu, bot svakog izašlog teksta…….malo si dosadnjikav već…..
    Vladica Stanojević je ljudina bre, sa velikim LJ, za razliku od ovih mutavih i njanjavih. Vaga za tačno merenje kaže da je pravo vreme za Vladicu Stanojevića na mestu gradonačelnika Kragujevca. I da znaš, ja nisam bot, zovem se Jelica.

   2. A šta si ti???!!!
    Pratiš, brojiš, napadaš???!!!
    Kako se nazivaju osobe koje se time bave??? Prosvetli nas, molim te.

 1. Podrška dr Stanojeviću!!! Svi su se, na neki način, do sada već pokazali i u skladu sa tim priznajem jedino lik i delo dr Stanojevića! Jedina nada i šansa da se pokrene naš grad koji je godinama urušavan na svaki mogući način, nesposobnošću i nezainteresovanošću onih koji su ga vodili.

    1. Ako Stanojević ima samo jednog bota, to je onda super. Znači da je sve ostalo realna podrška. Propao si Pope!!!

 2. Svi ovi što žele da se kandiduju za gradonačelnika su mnogo slatki, ali nemaju pojma sa životom!
  Jedini koji vredi zna i ume je Stanojević! Lepo brate, svako neka pokaže svoje rezultate pa da vidimo ko je gde i ko je šta uradio.
  Šta mi bre nabrajate u koje obdanište i u koju školu je išao Dašić i dal je igrao lastiž sa devojčicama, vrlo važno! Valjda je i lastiž neka rastegljiva moderna sportska disciplina, jel te. Jedino što cenim je rad i rezultati rada! Ko tu sme da stane na crtu Stanojeviću – NIKO! Za Vladicu glas, pa da vidimo može li Kragujevac napred. Verujem da Vladica to može!

 3. Daj ljudi dozovite se pameti DR VLADICA STANOJEVIĆ JE SPAS ZA OVAJ GRAD ZA NAŠU DECU ZA NAS. JEDINO ON MOŽE DA NAS IZVADI IZ BEDAKA. DR VLADICA DO POBEDE!!!

 4. Ma vrlo je jasno šta će se desiti na lokalnim izborima u KG. To izgleda samo neupućeni novinari i naprednjački lokalni botovi ne vide (ili nisu dobro obavešteni). Verko će po peti put biti izabran za gradonačelnika i sa te pozicije će otići u političku penziju. Njegov izbor, po nalogu vrha stranke. će podržati i naprednjački odbornici. Vlast će formirati Verko i naprednjaci, a socijalisti će biti samo neka vrsta političke ikebane u toj vlasti. Ovo je jedini logičan ishod predstojećih lokalnih izbora u KG.

 5. Svi su se oprobali,a sta znaju i umeju videli smo vec. I zar da sad ponovo dozvolimo da se scenariji ponavljaju?! Da se redjaju jos jedan krug oni koji su dopustili da grad stigne do dna? Ili jednostavno sansa nekom novom? Necemo valjda davati sansu onima koji su nas vec unistili?! To bi vec bio mazohizam..

 6. Ha, drugi covek? A prvi je kumic jel? Moze ovaj grad i bolje, uvek smo se razlikovali od ostalih,ne moraju ni vladajuce stranke,ni koalicije,ni one bivse vlasti, neka nas Stanojevic povede, da Kg stane na noge! Zivela Sumadija – domacinska!

 7. Od svih pomenutih niko sem Vladice.
  Imali su sansu – nista nisu uradili za grad
  Iza Vladicinog rada stoje rezultati
  I njega za gradonacelnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.