STUDENTI TRAŽE NOVI ISPITNI ROK ZA OBOLELE OD KORONE

Društvo

U ime studenata, a uz podršku organizacije Kreni- Promeni i Udružnja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti, Nikola Arsenić, Nataša Vlajsavljević, Kristina Urošević potptisuju molbu kojom traže dodatni ispitni rok za sve studente koji su oboleli od virusa COVID–19 ili se nalaze u režimu samoizolacije.

  • Isto tako tražimo da se svršenim srednjoškolcima koji iz istog razloga ne mogu polagati prijemne ispite omogući dodatni rok. Danas smo pokrenuli online peticiju koju su studenti krenuli masovno da potpisuju, piše u molbi medijima da objave apele pod sloganom – samo solidarnost studente spašava.

Ističu i da je Ministarstvo prosvete je najavilo sastanak u vezi sa problemima koji nastaju zbog prijemnih ispita. Peticijom, međutim, traže da rektori svih univerziteta u Srbiji pronanđu rešenje i povodom ispitnih rokova za postojeće studente.

  • U supronom budući akademski građani ne svojom krivicom mogu trpeti štetne posledice koji pogađaju njihovu karijeru, ali i materijalni status njih i njihovih roditelja. Želimo da pokažemo solidarnost sa našim sadašnjim i budućim kolegama, koji će usled propuštenih rokova i prijemnog ispita ostati u nezavidnoj poziciji i bez budžetskih mesta. Ne želimo u ovim teškim momentima da ni jedan roditelj pati jer ne može detetu da plati školovanje, a šansa za budžetskim finansiranjem je izgubljena ne studentovom krivicom i dodaju:
  • Ako je ideal solidarnosti ono što nas vodi kroz ovakve krize, sada je jedan od takvih trenutaka kada studenti, ali i njihovi roditelji i prijatelji moraju stati jedni uz druge i pokazati solidarnost!
Peticija se može potpisati na linku:

https://peticije.kreni-promeni.org/petitions/zastitimo-studente

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.