ŠUMADIJSKA REGIJA: DANI NESLOBODE MEDIJA OD KADA JE NA VLASTI ALEKSANDAR VUČIĆ

Politika

Otkad Srbijom vlada Aleksandar Vučić za profesionalne i objektivne medije je svaki dan gori od prethodnog, tako da je Svetski dan slobode štampe  samo formalna prilika da se ukaže na katastrofalno stanje u medijskoj oblasti, kažu u Šumadijskoj regiji i dodaju da je „Srbija do uvođenja vanrednog stanja beležila neslavne padove svih indeksa medjskih sloboda, da bi ovih dana građani Srbije i svetska javnost postali svedoci ogoljene represije režima nad novinarima i medijima“.

  • Vlast hapsi novinare, redakcije profesionalnih medija su pod svakodnevnim propagandnim udarima vlasti, izloženi pretnjama i finansijskim pritiscima. Istovremeno provladini mediji i tabloidi imaju  podršku vlasti, slobodan pristup državnim resursima i nacionalnim frekvencijama, neograničene finansijske prilive i nagrade za slugeranjstvo režimu i temenjanje Vučiću. Ostaje nada da je Srbija počela da se budi i da će shvatiti da bez građanskih sloboda nema dostojanstvenog života. Pravo građana na slobodno informisanje mora biti definitivno uspostavljeno kao temeljno i nikada više posle pada Vučića ne sme biti ugroženo.
Tagovi:

1 komentar

  1. Dali mozete da nam saopstite ko vodi Sumadijsku regiju ,otkada je prof.Sasa Milenic napustio polotiku ili u okviru komentara ko zna? Obzirom da su gradjani neinformisani ko stoji ispod saopstenja Sumadijske regije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.