ŠUMADIJSKA REGIJA – PSG: MENJAJU SE TEKSTOVI ODLUKA, NAKON ŠTO SU IH ODBORNICI USVOJILI

Politika

Odbornička grupa „Šumadijska regija – Pokret slobodnih građana“ nije iznenađena niskim ocenama koje je dobila gradska uprava Kragujevca zbog loše vidljivosti rada, naprotiv, očekivani su loši rezultati prema istraživanju i kriterijumima ocenjivanja renomirane NVO „Transparentnost Srbija“, rekao je  Bojan Stojadinović, šef  Odborničke grupe „Šumadijska regija – Pokret slobodnih građana“.

  • Upozoravali smo na izrazitu netransparentnost rada naprednjačke lokalne vlasti od samog njenog uspostavljanja 2014. godine u Kragujevcu koji i po toj pojavi nije izuzet iz sivila ugašene lokalne samouprave u Srbiji. Primera loše prakse je zaista mnogo, počev od sumnjive privatizacije Radio-televizije Kragujevac, preko još netransparentnijeg vraćanja ove medijske kuće pod okrilje Grada Kragujevca. Javne rasprave o gradskom budžetu su održavane vikendima,odluka Gradskog veća nema na sajtu grada, dok odbornici dobijaju šture predloge odluka, da bi naknadno dolazilo do promene tekstova  po njihovom usvajanju. Tako su  izmenjeni programi javnih i komunalnih preduzeća, da bi se izdvojile enormne sume za nabavku nepotrebnih luksuznih automobila ili promašene marketinške kampanje, a sve zbog dilova sa ad hoc otvorenim firmama bliskih SNS-u i njenim koalicionima partenrima, rekao je Stojadinović.

Odbornička grupa „Šumadijska regija – Pokret slobodnih građana“ bojkotuje plenarne sednice gradskog Parlamenta, istakao je Stojadinović i dodao da to ne znači da pravni tim PSG i ŠR-a ne analizira sporne odluke lokalne vlasti i nepravilnosti u njenom radu. Sve negativnosti biće tematizovane u periodu pred nama, u izbornoj kampanji ili u bojkotu, u zavisnosti od odluke organa stranke.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.