ŠUMADIJSKA REGIJA: TAJKUNI I POLITIČARI SPOJILI INTERESE I KOMUNALNA PREDUZEĆA

Politika

Pripajanje pet komunalnih i jednog javnog preduzeća u jednu celinu predstavlja najgoru odluku u javnom sektoru Kragujevca u proteklih nekoliko decenija, ocena je odborničke grupe Šumadijska regija Pokret slobodnih građana. U ovoj odborničkoj grupi očekuju da će imovina građana Kragujevca postati vlasništvo tajkunsko-političkog lobija, zahvaljući dilu tajkuna sa Srpskom naprednom strankom. „Zaposleni i sindikati trebalo bi krivično da gone članove nadzornih odbora koji budu podržavali ovu sumanutu odluku“, rečeno je na konferenciji za novinare odborničke grupe Šumadijske regije Pokreta slobodnih građana.

  • Ova preduzeća ulaze u jednu celinu sa svojim specifičnostima, počev od raznolikosti usluga, preko potpuno različitih imovinsko materijalnih statusa, kreditnih zaduženja, nenaplaćenih potraživanja… Doći će do gašenja Urbanizma, nekada najbolje urbanističke kuće u Srbiji, jer nije jasno šta će u komunalnom preduzeću raditi arhitekte, urbanisti, planeri… Očigledno je da se objedinjavenjem priprema drastično otpuštanje zaposlenih, rekao je šef ove odborničke grupe u gradskom parlamentu Bojan Stojadinović.

Druga faza, kako kažu u ovom Pokretu, političko tajkunskog „big dila“ je diktiranje cene komunalnih usluga. I zbog toga će odbornici Šumadijske regije PSG „podržati svaki vid protesta protiv odluke SNS-a i njenih koalicionih partnera.

Tagovi:

1 komentar

  1. Slažem se da je situacija u gradu krajnje katastrofalna, opet smo dolina gladi.
    Nego, moje pitanje je ovom Bojanu da li on prihvata deo odvovornosti za ovakvo stanje u gradu? Do juče ste bili na vlasti, od zapošljavanja biznis napravili, stručnost nije bila bitna već stanačka pripadnost uz plaćanje radnog mesta. U javnim institucijama doselili Prizren i Kosovsku mitrovicu, dok mi školovani Kragujevčani idemo iz rodnog grada svuda po Srbiji da nađemo posao. Da pođem od tebe Bojane, a ti si jedan od hiljadu takvih slučajeva; Kako si ti kao hemijski tehničar bio zapošljen u agenciji za izgradnju, da li si zapošljen na javnom konkursu i u poštenom izboru baš ti izabran?
    Ti i slični i takva politika su nas doveli ovde gde smo, nemate kredibiliteta da povedete narod u borbu protiv korupcije i kriminala jer ste sami bili deo toga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.