SVI NA OVU STRANU: NE POSTOJE VERKOVI DUGOVI

Politika

Povodom izjave gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića da grad još uvek izmiruje dug, koji, kako je rekao, „nije nastao u vreme našeg mandata“, oglasila se i koalicija Svi na ovu stranu, koju čine Zajedno za Šumadiju, Srpski pokret obnove i Bolja Srbija. Oni navode da „ne postoje Verkovi dugovi“.

  • Kao prvo, ukupne obaveze po kreditima u trenutku kada je Radomir Nikolić postao gradonačelnik bile su nekoliko puta manje nego danas – sada je godišnja rata gotovo jednaka tadašnjim ukupnim obavezama po svim kreditima. Da ne govorimo o tome što se u tom periodu jasno znalo zbog čega se krediti uzimaju i šta se iz kredita finansira, navode u Svi na ovu stranu i podsećaju na „brojne infrastrukturne projekte iz tog perioda“.
  • Kao drugo, Nikolić mora sam sa sobom da se dogovori, jer je sa skupštinske govornice pre dve i po godine izjavio da svečano može da objavi da je grad vratio sve stare dugove i da će tog trenutka finansijski da prodiše u šta će se i građani uveriti jer slede brojne investicije. Od najavljenih investicija naravno na kraju nije bilo ništa kao i nakon svake prethodne najave, ali razlog njihovog odsustva nije finansijska nemoć grada vec njegova nesposobnost.

Tagovi:

2 komentara

  1. Ovaj levo te je smenio jer si, kako je govorio, napravio dugove. Pitaj ga jel postoje ili ne? Čiča miča i gotova priča.

    1. Taj levo će ga dovesti na vlast. Živi bili pa videli. Milan Urošević je politička budućnost Kragujevca. Poslednjih 5 godina mnogo se stvari vrti oko njega u gradu. Može da vam bude manje ili više simpatičan, ali očigledno je da se prema njemu ne može biti ravnodušan. Čovek utiče na zbivanja u gradu, i po svoj prilici će u budućnosti njegov uticaj samo da raste.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.