SZS TRAŽI PODATKE O UHAPŠENIMA, NOVI KRIZNI ŠTAB I OBJEKTIVNOST RTS-A

Politika
  • Već peti dan građani protestuju tražeći da ne budu ponižavani režimskim lažima i ograničavanjem osnovnih građanskih sloboda. Zloupotreba epidemije je kap koja je prelila čašu, navodi se u saopštenju Saveza za Srbiju.

Iz pomenutih razloga opozicija insistira na hitnom ispunjenju zahteva, koji bi obezbedili zaštitu zdravlja građana i njihovog dostojanstva.

  • Još jednom tražimo hitno puštanje neopravdano uhapšenih građana. Tražimo podatke o svim uhapšenim kako bi mogli dobiti adekvatnu pravnu zaštitu. Tražimo informacije o stanju svih povređenih. Tražimo hitno imenovanje novog,  depolitizovanog Kriznog štaba, kome će ljudi verovati, navodi se u saopštenju SZS.

Dodaje se da je aktuelni Krizni štab zbog dirigovanja njegovim odlukama, od strane Aleksandra Vučića, izgubio je poverenje i mnogi njegovi članovi moraju da krivično odgovaraju.

  • Ponavljamo zahtev za odgovornost policijskih funkcionera, žandarmerijskih i drugih rukovodilaca, koji su primenili brutalnu silu nad građanima koji su iskazali svoj revolt zbog zbog nezadovoljstva sa stanjem u državi. Izveštavanje RTS o zahtevima i protestima pobunjenih građana mora biti objektivno, istinito i blagovremeno. Mi ćemo, kao i do sada,  i danas biti sa građanima na protestima  i insistirati na ispunjavanju ovih zahteva, zaključuje se u saopštenju.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.