TENDENCIJE U UGOSTITELJSKO-TURISTIČKOJ PRIVREDI

Društvo Ekonomija

U prostorijama Privredne komore u Kragujevcu održana je peta po redu besplatna edukativna radionica na temu „Tendencije u ugostiteljsko-turističkoj privredi“, u organizaciji Privredne komore Srbije i kompanije METRO Cash & Carry Srbija. Na organizovanom okupljanju razgovaralo se o trendovima u gastronomiji, pripremi obroka, a posebna pažnja bila je posvećena savetima kako da se jedan ugostitelj istakne i napravi razliku u odnosu na svoju konkurenciju. Predstavnici METRO HoReCa Centra bili su na raspolaganju učesnicima i odgovarali su na sva pitanja nakon predavanja i praktičnog dela treninga.

Na radionici u Kragujevcu prikazana su rešenja i primeri iz prakse koji imaju za cilj povećanje profitabilnosti i poboljšanja kvaliteta hrane i usluga, a zaseban deo radionice bio je posvećen inovativnim tehnikama rada u ugostiteljskoj kuhinji.

  • Pored Kragujevca, do sada smo održali besplatne radionice u Čačku, Nišu, Beogradu i Požarevcu, a u planu su još Novi Sad i Subotica. Regionalna privredna komora i grad Kragujevac su bili pravi domaćini, što se videlo i kroz sam način na koji su animirani privrednici, i potpuno je jasno da ugostiteljstvo poslednjih godina pokazuje veliki potencijal i značajan uticaj na razvoj lokalne privrede, rekla je Milica Aleksić, rukovodilac METRO HoReCa centra
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *