Tepić: Koketiranje EU sa Vučićem mora da prestane

Izbori/Bojkot

Hipokrizija Evropske unije prema Srbiji i koketiranje sa režimom Aleksandra Vučića mora da prestane dok ne bude prekasno, pošto na pragu građanskog rata već jesmo – izjavila je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić na međunarodnoj konferenciji evropskih socijal-demokrata “Evropska unija u tranziciji”, koja je tokom vikenda održana u Cavtatu.

Ona je ukazala na paralisano pravosuđe, “politiku” bezakonja i golu silu kojom upravlja Vučićev režim, na kriminal i korupciju koji su njegovo drugo ime, brutalnu propagandu protiv svakog njegovog kritičara, ali i na činjenicu da je Evropska unija, ćutke gledajući na sve to gotovo deset godina, saučestvovala u održanju na vlasti ovakvog režima: “Ne tražimo da neko drugi vodi naše bitke, ali ne treba ni da nam odmaže flertujući s Vučićem. Nikakve zelene ili druge važne politike ne mogu zaista biti na stolu, dok imamo ovakvu Srbiju u kojoj naši inspektori ne smeju ni da priđu, a kamoli uđu u kineske fabrike koje svakodnevno truju naše građane. Niko u Srbiji neće razumeti značaj obnovljivih izvora energije kada saznajemo da je najveći privatni graditelj mini-hidroelektrana kum Aleksandra Vučića i bivši direktor baš Elektro-mreža Srbije, Nikola Petrović. I još da mu sve to svojim novcem plaćaju svi građani Srbije preko računa za električnu energiju. Kao što niko u Srbiji neće pozdraviti vetro-parkove kada saznajemo da je najveći takav “Čibuk 1″ bio privatni biznis premijerke Brnabić sve dok nije ušla u Vladu”, kazala je Tepić.

Za to vreme, dodala je Tepić, podrška pridruživanju Evropskoj uniji konstantno opada, evropske vrednosti su samo teze na papiru, dok paralelno postajemo kineska ekspozitura najprljavijih tehnologija i poslova na pragu Evrope.

Životno i dugoročno važne teme panela konferencije, kao što su “Zeleni dogovor”, mini-šengen, ostale su u senci dominantnog problema kako same Srbije, tako i celog Zapadnog Balkana – manjak demokratije u većini zemalja regiona, a posebno u Srbiji.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.