TOMISLAV NIKOLIĆ: KINESKE INVESTICIJE MOTOR JAČANJA EKONOMSKIH VEZA DVE DRŽAVE

Grad

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikoliću rekao je, u obraćanju predstavnicima zemalja učesnica kineskog sajma za investicije i trgovnu CIFIT 2019 u kineskom gradu Sjamenu, da je dolaskom značajnih kineskih kompanija-investitora u Srbiju investiciona saradnja postala motor daljeg jačanja ekonomskih veza dve zemlje.

  • Кupovina Železare Smederevo, od strane kineske kompanije HBIS, i strateško partnerstvo RTB Bor-a sa kineskom kompanijom Zđin, čije je sedište baš ovde u Sjamenu, već daju dobre rezultate, što se očekuje i od projekta izgradnje fabrike guma u Zrenjaninu, od strane kineske kompanije Šandong Linglong, što je trenutno najveća investicija u Srbiji jedne privatne kineske kompanije, rekao je Nikolić, saopštio je ovaj Nacionalni savet.

On je rekao kako veruje da će sajam CIFIT dodatno unaprediti sveukupne odnose između Кine i Srbije, ali i ostalih zemalja prisutnih na sajmu.

Кineski međunarodni sajam za investicije i trgovinu CIFIT 2019 u Sjamenu je najveći investicioni sajam u Кini i među najvećim investicionim sajmovima u svetu.

Piše: Beta
Tagged

1 komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *