Tomislav Nikolić viđen dva puta u dva dana

Politika

Tomislav Nikolić, koji je na čelu Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom prisustvovao je danas svečanosti povodom otvaranja rudnika „Čukaru Peki“ kineske kompanije „Ziđin Majning“ u Boru.

I to ne bi bilo ništa čudno, budući da vodi savet koji se bavi saradnjom sa Kinom, da Nikolić i juče nije viđen u Kragujevcu na obeležavanju Dana sećanja na žrtve u Drugom svetskom ratu, odnosno 80 godina od masovnog streljanja civila u tom gradu.

Dakle, dva puta u dva dana. To je, čini se, češće i od perioda dok je obavljao funkciju predsednika države od 2012. do 2017. a ponajviše od momenta kada je 2017. postavljen na mesto prvog čoveka Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom, iako je bilo puno prilika u kojima su kao i danas predstavljane kineske investicije u Srbiji.

Oba puta bio je u prisustvu Aleksanda Vučića, koji je od njega preuzeo obe funkcije, i predsednika Srbije i predsednika SNS.

Od kako je 2017. otišao u penziju, i od kako mu je dodeljena državna vila, Nikolić se u javnosti gotovo da i ne pojavljuje iako je do sada bilo prilika s obzirom na funkciju koju obavlja.

Nikolića nije bilo ni kada su iz Kine i Rusije na beogradski aerodrom sletali avioni koji su donosili  pomoć u borbi protiv korona virusa iz Kine i Rusije.

Piše: Lidija Valtner, Danas
Fotografij: Lazar Novaković
Tagovi:

5 komentara

 1. Sve na stranu ali Tomislav Nikolic je jedini bio predsednik Srbije u skladu sa svim ovlascenjima koja proizilaze iz Ustava i zakona Republike Srbije. Svi pre njega i nakon njega to nisu – mislite o tome.

  p.s. Ni on a ni Veroljub Stevanovic, Slavica Djukic Dejanovic, Natasa Jovanovic, Radomir Nikolic, Vlatko Rajkovic i tako redom za grad Kragujevac nista konkretno nisu uradili – takodje mislite i o tome.

  1. Misliš na Verka kao na poslanika? Kao gradonačelnik je puno toga uradio, ali kod nas postoji kratko pamćenje i velika želja za nipodaštavanjem pa nikog ne cenimo a posebno ne one koji su ostavili dubok trag u istoriji Kragujevca. A Verko to sigurno jeste. Dosta toga je Čile dobrog uradio za grad. Nemojte ga ceniti samo prema onome što je uradio u poslednje dve godine na mestu gradonačelnika. Nije fer. Ova dvojica što su došli posle njega kao i da ne postoje (u odnosu na njega).

   1. Sve nas koje ne interesuje politikanstvo i rodjacko upodmoljavanje jasno da nije uradio nista konkretno.
    Evo nekih i dokaza – porez na imovinu, ulice dobre za vadjenje kamena iz bubrega cak i u centrua grada, komunalna preduzeca opsta katastrofa. Skole i vrtici bile na rubu propdanja (sad nesto malo trljnuli i zamazali).
    Malo igraliste za malu decu na platou kod Skupstine grada napravljeno sredstvima iz donacija EU..
    Omogucio privatizaciju INEX-a na stetu grada Miskovicu gde su tada u delu oko procesa privatizacije bili nadlezni g-din Dasic i ostala vrkuska bliska Tomislavu Nikolicu i Radomiru Nikolicu.
    Haos u RGZ i reketi takodje kao i slucajni pozar u arhivi skupstine grada – komsije nigde nema sada.
    Dakle, opet mislite o tome.

 2. Tomislav Nikolić i Milan Milutinović su jedini predsednici Republike Srbije koji su svoja ovlašćenja koristili u skladu sa Ustavom i zakonima RS. Svi ostali (Milošević, Tadić i Vučić) su uzurpirali vlast i radili protivustavno i protivzakonito. Posebno se u tome ističe Vučić koji je i predsednik RS i predsednik Vlade RS i ministar za sve resore i šef BIA…ma sve.

 3. Sležem se sa svime što je rekao ovaj Šumadinac. Ali moram da pohvalim Tominu suprugu Dragicu koja je dala nešto ovom gradu a to je igralište za decu u Velikom parku. Kako ne zanima me ali bravo za Dragicu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.