TRADICIONALNA RAZMENA UČENIKA IZ PITEŠTIJA I KRAGUJEVCA

Društvo Grad

U Kragujevac je doputavala grupa od 23-oje najboljih učenika završnih razreda osnovnih škola iz rumunskog grada Piteštija sa pratiocima, koji će u okviru tradicionalne razmene đaka gradova pobratima u Srbiji boraviti 10 dana.

Dobrodošlicu đacima iz Piteštija koji su prvi put u Srbiji u ime grada Kragujevca poželeo je Aleksandar Štajn, pomoćnik gradonačelnika za unutrašnju i međunarodnu saradnju, na svečanom prijemu koji je za njih organizovan u zgradi Gradske uprave.

Grad Kragujevac i Pitešti imaju plodnu i prijateljsku saradnju dugu skoro pola veka. Ona se uglavnom odvija u oblasti kulture, a značajan doprinos saradnji je razmena učenika. Generacije dece su učvršćivale, negovale i doprinosile zvaničnoj saradnji dva grada, zbog čega treba da budu ponosni na činjenicu da nastavljaju ovo prijateljstvo, rekao je Štajn izražavajući nadu da će im biti prijatno i zanimljivo da upoznaju nove drugare, kulturu, tradiciju, istoriju i moderni život Kragujevca.

Učenici i pratioci će u Kragujevcu boraviti do nedelje, kada odlaze na Zlatibor gde će boraviti šest dana.

U okviru tradicionalne razmene 23-oje kragujevačkih najboljih đaka otišlo je jutros u Pitešti, a planirano je da pet dana provedu u rumunskom letovalištu Vama Veke na Crnom moru.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.