Treće šumadijsko ocenjivanje kvaliteta voćnih rakija

Društvo

Regioalna asocijacija proizvođača rakije „Šumadijska rakija“ u saradnji sa Centrom za strna žita iz Kragujevca organizuje treće šumadijsko ocenjivanje kvaliteta voćnih rakija u prostorima „Vinsko rakijskog Haba“ u Kragujevcu.

Predsednik Udruženja „Šumadijska rakija“, Goran Mijailović, kaže da se ove godine uzorci uzimaju iz prodajnih objekata, da bi potrošači bili sigurni u kvalitet ocenjenih rakija:

-Karakteristika našeg ocenjivanja ovde u Kragujevcu je što mi ocenjujemo samo registrovane proizvođače, a ove godine uzorke uzimamo iz prodajnih objekata, jer na taj način radimo zajedno za interese potrošača, odnosno da potrošači budu uvereni da je kvalitet koji se ocenjuje zapravo  taj kvalitet u prodajnim objektima.

Danas je prvi dan ocenjivanja, gde će najveći stručnjaci u Srbiji, kada su u pitanju proizvodnja i degustacija rakije, ocenjivati voćne rakije po grupama.

Predsednik komisije je profesor Miroslav Nikićević, a članove komisije čine dr Ivan Uroševć, dr Branko Popović, dr Vele Tešević, inženjer Miroljub Urošević i sekretar komisije Ljubiša Stanković.

Svaka vrsta rakije biće ocenjena u svojoj grupi, pa će tako šljiva, kajsija, dunja, i mnoge druge voćne rakije činiti zasebne grupe. 

Autor: Tijana Stefanović

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.