Tribina u Kragujevcu: Vučić zaveo poluratno stanje, na korak od fizičkog nasilja prema opoziciji (VIDEO)

Izbori/Bojkot Politika

Predsednik novosadskog odbora Narodne stranke (NS) Borislav Novaković rekao je u Kragujevcu da predsednika Srbije Alesandra Vučića, interesuje svako ko opoziciono misli, deluje i postupa i da koristi državni aparat za obračun sa neistomišljenicima.

  • On svoje nišanske i represivne sprave podešava tako da  može da se obračunaca sa svakim ponaosob. On se preko svog represivnog aparata obračunva sa svakim ko mu ne odgovara, rekao je Novaković i dodao da se pri tom koriste sve meode pritisaka.

Novaković je, na Tribini NS održanoj sinoć u Kragujevcu, istkao da je opasno što se na taj način stvara atmosfera u kojoj je poželjan i moguć obračuun sa političkim oponentima.

  • Srpska napredna stranka (SNS) pretvara politiku u lično i to ostrašćeno neprijateljstvo. To je najgore u Vučićevoj vladavini jer je uneo elemenat mržnje. Vratio nas je u devedesete godine u najgorem značenju tog izraza, kazao je Novaković.

Tribinu je organizovao Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu, a na pitanja – a li bi građani mogli da se pitaju o onome sto je važno za njihove živote, zašto lokalne vlasti ni na šta ne utiču i hoće li, nakon što bude usvojen plan razvoja Srbije do 2035. godine, da postoji samo Beograd sa okolinom, odgovarali, pored Novakovića i predsednik niškog odbora Đorđe Stanković, Aleksandar Anđelković, predsenik Odbora za zaštitu životne sredine i dr Predrag Delić, poverenik kragujevačkog odbora.

  • Beograd, kao prestonica bi trebao da ima najveću snagu u odlučivanju u republici, ali ne bi smeo da bude jedini, rekao je Anđelković.

O situaciji u Nišu, i da li se građani uopšte pitaju, govorio je Đorđe Stanković:

  • U Nišu nikada nije postojao predsenik gradskog odbora Srpske napredne stranke. Ovim sistemom mi imamo situaciju gde se dve ili tri osobe pitaju u celoj državi.
  • Činjenica je da Kragujevac u poslednje vreme stagnira. Prema planu razvoja Srbije do 2035. godine imamo jednu zastrašujuću prognozu: Kragujevac stavlja u četvrti red gradova po svojoj infrastrukturi, sadržaju i po onome što treba da predstavlja. Ako se plan razvoja bude zaživeo, Kragujevac ce izgubiti ulogu centra regiona, odnosno centra Šumadije.

Delić smatra da bi građani morali „da uzmu stvari u svoje ruke“.

Piše: Tijana Stefanović
Snimatelji: Nikola Milovanović i Željko Miljković
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.