U 21 I 30 SATI OKUPLJENE GRAĐANE SU ISPRED SKUPŠTINE GRADA „ZAMENILI“ MLADIĆI I ČULO SE „KOSOVO“

Društvo Politika

Kao i u sredu uveče (8. jul) kada su se sa trga ispred Skupštine grada povukli građani koji su protestovali, a došli mladići i devojke u navijačkoj ikonografiji, i večeras oko 21. i 30 sati dogodilo se isto.

Nekoliko stotina Kragujevčana  započelo je u 19 sati miran protest pod nazivom „Sedi dole, mi nismo huligani“ sedenjem na travnjaku ispred Skupštine grada i puštanjem muzike sa razglasa. Protest je protekao u „gandijevskoj“ a demonstranti u manjim grupama sedeli na travnjaku ili stajali na trgu.

Ni večeras, kao ni prethodne večeri nisu istaknuti nikakvi zahtevi, a kako nam je rekao Ivan Jovanović, jedan od učesnika protesta, ljudi su se spontano okupili bez ikakve organizacije i zahteva, jer je svima jasno zbog čega su nezadovoljni.

  • Svi znamo u kakvoj državi živimo – bez Skupštine, bez Vlade i bez pravosuđa, jer je sve to uzurpirao jedan čovek. Taj čovek je ugasio i skoro sve slobodne medije, pa se građani informišu preko društvenih mreža i portala, rekao je Jovanović i dodao da „u Kragujevcu ima više slobodnih medija, večeras bi ovde i bilo više ljudi“.

Naslovna fotografija: Petar Miljković

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.