U BEOGRADU ŠETNJA ZA OLIVERA

Društvo Politika Video

Građani, koji su već sedam puta svake subote šetali ulicama Beograda u protestu „Jedan od pet miliona“, danas (sreda) će se od 18 sati šetati u čast ubijenog Olivera Ivanovića sa zahtevom da se otkrije ko je u Ivanovića pucao 16. januara 2018. Pri vrhu kolone, prema najavama, biće Ivanovićeva porodica, brat, sestra, sinovi iz prvog braka i bratanac Aleksandar Ivanović, koji je na tviteru i najavio dolazak porodice. On je naveo da je porodici važno da se ne zaboravi i da se sazna ko je i zbog čega odlučio da Ivanoviću oduzme život. Osim članova porodice u šetnji će biti i lideri Saveza za Srbiju, koji podržava i pomaže organizaciju građanskih protesta.

Prema saznanjima Danasa, nije planirano da se drže bilo kakvi govori. Plan je da se pre početka šetnje okupljenima kratko obrati glumac Branislav Trifunović, kako bi građane obavestio o ruti šetnje i mestu na kojem će se paliti sveće. Kako nam je rečeno u organizaciji ovog protesta, od Platoa, odnosno Vasine ulice, ići će se preko Trga republike, Terazijama, Ulicom kralja Milana do Trga Slavija i do Hrama. Ovaj put građeni ne treba da ponesu pištaljke nego sveće, jer će umesto bunta protiv vlasti danas iskazivati poštovanje prema Ivanoviću u mirnoj šetnji, a sa kamiona će se preko ozvučenja čuti Ivanovićeve reči. Sveće će se paliti kod Hrama Svetog Save, kada će biti puštena i pesma „Vostani Serbie“.

Glas Šumadije će od 17 sati preuzimati specijalnu emisiju RTV Šabac. U beogradskom studiju ove televizije sa gostima, među kojima će biti i Duško Vujošević, razgovaraće novinar Veljko Pajovića sa beogradskih ulica javljaće se reporterka Jasmina Dobrilović.

Sreda, 16.01. u 18h Plato kod Filozofskog fakultetaNas je ipak vise!#ZaOlivera #1od5miliona

Publicerat av Savez za Srbiju – Obrenovac / Савез за Србију – Обреновац Måndag 14 januari 2019

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.