U KLINIČKOM CENTRU KRAGUJEVAC 200 MEDICINARA, KOJI SU VOLONTIRALI U KORONA CENTRIMA, DOBILI POSAO

Društvo

U Kliničkom centru u Kragujevcu upravo je, ekskluzivno saznaju list DANAS i Glas Šumadije, u radni odnos na neodrdejeno vreme primljeno oko 200 medicinskih radnika (stotinu lekara i još toliko medicinskih  sestara i tehničara) , koji su, u vreme  vanrednog stanja, uzrokovanog epidemijom COVID 19, volontrirali u corona centrima.

Prijemu ove grupe zdravstvenih radnika u stalni radni odnos u kragujevačkom KC, prethodilo je, podsetimo, pisanje DANAS-a i Glasa Šumadije o tome da su se Sindikatu zdravstva i socijalne zaštite „Sloga“, u poslednjoj dekadi prošlog meseca obratili lekari, medicinske  sestre i tehničari, koji su bili angažovani kao volonteri, sa tvrdnjom da direktor Kliničkog centra u Kragujevcu dr Predrag  Sazdanović ne postupa po naredbi Ministarstva zdravlja kojom je zdravstvenim ustanovama u Srbiji naloženo da za stalno zaposle sve one  zdravstvene radnike koji su u vreme epidemije COVID 19 volontrirali u corona centrima.

Nakon što je utvrdjeno da Klinički centar u Kragujevcu, na čelu sa dr Predragom  Sazdanovićem, zaista ne postupa po naredbi Ministarstva zdravlja, Sindikat  Sloga” je o tome, posredstvom lista DANAS i Glasa Šumadije, obavestio nadležne i najširu domaću javnost.

  • Posle  našeg saopštenja za javnost reagovalo je Ministarstvo zdravlja i naložilo direktoru KC Kragujevac da primi u radni odnos potrebne zdravstvene radnike koji su volontirali u korona centrima, kao i druge neophodne volontere za kontinuirano pružanje zdravstvene zaštite.

 Do sada je primljeno oko 200 zdravstvenih radnika na neodređeno vreme. Kolege su prezadovoljne našim angažovanjem u zaštiti njihovih prava i svakodnevno dobijemo poruke zahvalnosti, rekao nam je danas  predsednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite “Sloga” Predrag Djurić.

Dodao je da se ta sindikalna asocijacija zahvaljuje listu DANAS i Glasu Šumadije, “čije je pisanje o ovom problemu alarmiralo Ministarstvo zdravlja i javnost , što  je svakako doprinelo da 200 zdravstvenih radnika dobije stalni posao”. Tih 200 medicinara će, prema  rečima Đurića, da ostane u Kragujevcu i Srbiji, i neće , kako veruje, “trbuhom za kruhom” da ode u Nemačku ili neku drugu zapadnu državu.                                                                                

Piše: Zoran Radovanović
Tagovi:

5 komentara

  1. Ako je ovo tacno ,to se odnosi na 100 lekara koji su vec volontirali u kc Kragujevac pre pojave pandemije.Oni to tako rade.Podobne i prece ubacuju da volontiraju i onda im daju resenja kad se pruzi prilika.Raspisu konkurs i kazu prima se doktor samo onaj koji ima radno iskustvo na tom i tom odeljenju.Fali samo slika.Preko 100 lekara je volontiralo u KC Kragujevac.Nista novo.Dobro da su im i dali resenja.Ovo je jedina profesija gde se volontira .I za to ti treba veza.Ma idi.Ako ides da volontiras a nemas vezu budala si.

  2. Tako treba…svoj probni rad su odradili u najtezim uslovima….dobar primer …tako drzava nagradjuje..srecno i uspesno u daljem radu…

  3. Pomozite kuvaeima u klinickom centru da imaju vece plate sada su u rangu sa nk radnicima na minimalcu a svih ovih 50dana radili su mnogo vise od pojedinih kojima se stalno zahvaljujete

  4. U domu zdravlja u Boru ima puno ljudi koji su odavno na odredjeno i koji rade u covid ambulanti i nisu primljeni za stalno a zaposljavaju se novi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.