U KOVID AMBULANTI DNEVNO 100 DO 120 PREGLEDA

Doba korone Grad

Lekari kovid ambulante Doma zdravlja u Kragujevcu dnevno obave između 100 i 120 pregleda pacijenata sa simptomima infekcije korona virusom a prethodnih dana najčešće se javljaju mladi uzrasta od 18 do 30 godina.

Kako je agenciji Beta rečeno u toj zdravstvenoj ustanovi, priliv pacijenata pojačan je od petka, pa su i tokom vikenda umesto do 17 časova, radili kao i svakog radnog dana, do 20 časova. Navodi se i da bi s obzirom na interesovanje građana, bilo i više pregledanih da su kapaciteti Doma zdravlja veći.
Iz te zdravstvene ustanove su naveli i da je klinička slika mladih pacijenata blaga, da imaju temperaturu dan- dva ali ne i promene na plućima pa se u tom slučaju, posle uzimanja briseva, upućuju u kućnu izolaciju.

Desetine građana i danas čeka na pregled i ispred kovid ambulante, pa stoje ili sede na obližnjim klupama. A Dom zdravlja je ispred ambulante postavio i nadstešnice. Po saznanjima agencije Beta, od vikenda su na zahtev Doma zdravlja angažovani i policajci u blizini ambulante koji pružaju „asistenciju“.

Iz Instituta za javno zdravlje Kragujevac danas nisu saopštili nove podatke o broju inficiranih u Šumadijskom okrugu. Direktor Instituta Dragan Vasiljević rekao je da laboratorija „Kraguj“ ne radi nedeljom, a da su uzorci za taj dan otpremljeni u laboratoriju „Vatreno oko“ u Beogradu.

Tagovi:

1 komentar

  1. Nije sramota bolest,sramota je za sve nadobudne koji ne postuju mere obavezne izolacije.Drzava Mora da pomogne Kragujevac sa testovima I masovnijem testiranju.Nema igranja sa ovim virusom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.