U kragujevačkom odboru Narodne stranke tvrde da je gradski urbanista falsifikovao potvrdu o radnom iskustvu

Grad Politika
 • Glavni urbanista grada Kragujevca Ivan Marković dobio je licencu broj 200I0060219 odgovornog urbaniste za rukovođenje izradom urbanističkih planova i urbanističkih projekata na osnovu falsifikovane potvrde poslodavca o radnom iskustvu, tvrde u Gradskom odboru Narodne stranke.

U saopštenju za medije ovu tvrdnju potkrepljuju dokumentacijom koju su dobili od Inženjerske komore Srbije na osnovu Zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja.

 • Naime, u dostavljenoj dokumentaciji koju nam je Inženjerska komora Srbije poslala nalazi se i potvrda poslodavca o radnom iskustvu u kojoj piše da je Ivan Marković u Ortačkoj radnji za projektovanje „Krug projekt“ Kragujevac bio angažovan od 01. januara 2008. do 01. avgusta .2018. godine. Ovu potvrdu je „pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću“ potpisao i overio Zoran Milojković a sama potvrda je izdata „za utvrđivanje ispunjenosti uslova za izdavanje Licence 200 – odgovorni urbanista za rukovođenje izradom urbanističkih planova i urbanističkih projekata“, kažu u NS.

U NS ističu, međutim, da se uvidom u javno dostupnu bazu privrednika na sajtu Agencije za privredne registre može saznati da je Ortačka radnja za projektovanje građevinskih i drugih objekata „Krug projekt“ iz Kragujevca izbrisana iz registra još 7. marta 2011. godine.

 • Tako je Ivan Marković umesto navedenih 10 godina i sedam meseci u ortačkoj radnji sa Zoranom Milojkovićem mogao da radi četiri godine i dva meseca. Dodajemo i to da Inženjerska komora Srbije ne poseduje informacije da li se Ortačka radnja „Krug projekt“ koju je Ivan Marković vodio zajedno sa svojim tastom Zoranom Milojkovićem bavila urbanističkim projektima.

Podsetimo, Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu više puta je u javnost izlazio tvrdnjama da „postoje nepravilnosti u radnoj biografiji Ivana Markovića“. Pa i pisanim putem od redsednika Skupštine grada Miroslava Petrašinovića i gradonačelnika Nikole Dašića tražili da se preispita odluka o imenovanju Ivana Markovića za Glavnog urbanistu Kragujevca.

Narodna stranka je i krajem novembra poslala dopis odborničkim grupama Zajedno za Šumadiju – Zdrava Srbija, 300 Kragujevčana – Pokret volim selosvoje, kojim su im, kako kažu, „skrenuli pažnju na problematičnu biografiju Ivana Markovića: U NS dodaju i da su te odborničke grupe ignorisale dopis i, kako ocenjuju, „stavile se u jasnu službu podrške Srpskoj naprednoj stranci“.

 • S obzirom da je počinjeno krivično delo falsifikovanja službene isprave tražimo od nadležnih da u što kraćem roku reaguju i da Ivan Marković bude smenjen kao i da odgovorni snose zakonske posledice. U slučaju da se nadležni ogluše o ovaj zahtev Narodna stranka u Kragujevcu će preduzeti neophodne i zakonom predviđene korake. Ovaj skandal predstavlja još jedan dokaz da Srpska napredna stranka nema kvalitetne kadrove koji mogu obavljati odgovorne funkcije u gradskoj vlasti, saopštavaju iz kragujevačkog odbora Narodne stranke.
Fotografija: Zoran Lazarević Laki

Tagovi:

6 komentara

 1. Šteta sto tako niste reagovali i pri izboru direktora JSP-a,isto je bilo falsifikovanje dokumentacije,sto će grad koštati ko zna koliko,s obzirom da je sudski spor još jednog kandidata dobio epilog,a tek o pogrešnim odlukama nestručnog lica da ne govorim,tako da ste se i vi stavili na stranu porodice Nikolic s obzirom da je svastila u pitanju.

  1. U vezi izbora direktora za JSP Kragujevac je prekrsen Zakon.

   Jedan od obaveznih uslova je bio da lice mora da ima bar 3 godine radnog iskustva i da je radilo u javnom preduzecu.
   I da jesu i da nisu falsifikovali, dovoljno je sto su prekrsili Zakon.

   S’ druge strane dosta toga loseg je uradilo rukovodstvo JSP Kragujevca pre dolaska trenutne osobe.

   Trenutna osoba u f-ji direktora ce samo da stavi katanac na isto posto su propusti ovih pre nje dosli na naplatu.

   U ovom javnom preduzecu je mnogo bitnija uloga nadzornog odbora i gradskog pravobranilastva jer nisu radili u skladu sa zakonima Srbije i nisu zastupali pre svega pravni osnov u svemu.

   Inace, nadzorni odbor javnog preduzeca postavlja i razresava direktor javnog preduzeca ali se i stara da direktor radi u skladu sa zakonom, propisima i pravilnicima javnog preduzeca.

 2. Dobro jutro gospodo iz Narodne stranke. Pa vi ste se tek sada probudili i ukapirali da kragujevački naprednjaci, pri postavljanju svojih „stručnih kadrova“ na odgovorne funkcije u gradu, već godinama krše zakon. To je gospodo počelo još sa Tominim sinčićem Radomirom. Očigledni primeri Radomirovog kadrovskog divljanja su postavljenje njegove svastike Snežane Ćirković na mesto direktora JSP Kragujevac i Nemanje Dimitrijevića na mesto direktora JKP Šumadija (u trenutku postavljenja preduzeće je poslovalo pod nazivom JKP Čistoća a kasnije je to promenjeno u JKP Šumadija). Ni Snežana ni Nemanja u trenutku svog postavljenja nisu ispunjavali zakonske uslove za izbor direktora pomenutih preduzeća. To je svojim presudama potvrdio i Viši sud u Kragujevcu poništivši njihova imenovanja. Ovo što je uradio Dašić imenovanjem Ivana Markovića za Glavnog gradskog urbanistu, i pored toga što pomenuti gospodin ne ispunjava zakonske uslove (vidimo čak da se tu radi o falsifikovanju službene isprave), je samo nastavak protivzakonitog kadrovisanja koje je započeo njegov kum Radomir. Nadam se da će, u skladu sa zakonom, pravosudni organi preduzeti sve mere da se ovakva (namerna i očigledna) kršenja zakona više ne ponove.

 3. Mislim da kolega Ivan treba da vas tuži i da vidite da li možete da optužujete lažno svakoga…vama smeta svako iz SNSa…mizerno mala partijice Jeremića Vuka…

 4. I bivši gradonačelnik Radomir Nikolić ima sumnjivu diplomu nekog fantomskog fakulteta (čini mi se da mu je i tata „diplomirao“ na istom), ali vi iz Narodne stranke to nigde ne pominjete. A taj mlađani Bajčetinac i instant „intelektualac“ je vodio grad pune četiri godine i postao za to vreme sinonim za glupost i bahatost. To pričaju i njegove stranačke kolege iz drugih gradova i opština u Srbiji, čudeći se pri tome Vučiću koji je dozvolio da jedan takav nesolidan i neobrazovan lik bude na čelu četvrtog grada po veličini u državi. Da nije Tomin sinčić ne bi on, kažu ti isti, dogurao ni do šefa mesne kancelarije u nekom selu u okolini Lebana. E taj isti Radomir Nikolić je i doveo Dunčića iz Novog Sada i postavio ga na mesto direktora JP Urbanizam. To bi za mene bio glavni i osnovni razlog Dunčićeve smene, jer skoro svi oni koje je Radomir postavio na odgovorne funkcije u lokalnoj samoupravi su ili nestručni ili ne ispunjavaju zakonske uslove za ta mesta ili su skloni kršenju zakona. Kod Dunčića tek treba utvrditi šta, je od prethodno pobrojanog, u pitanju.

 5. I šta sad. Da smo demokratsko društvo Gradonačelnik Dašić pozove tog Markovića koji je nesumljivo prekršio Zakon i zamoli ga da sam da ostavku ! Al nismo, nego smo banana država u kojoj će ga on zaštititi, jer niko drugi i neće da saradjuje sa Dašićem, sem muljatora i prevaranata. A i on je izgleda nedorastao i mekan, i gradjanima ne treba veći dokaz za to od tog Dunčića koji mu štetu pravi mesecima i na kraju ih izradi i blokira mu preduzeće i Dašić ništa. Gradonačelniče prihvatite da ne znate kako sa prevarantima i muljatorima oko Vas i dajte OSTAVKU ili pozovite nekog poštenog ako ima takav koji želi sa Vama kolo ! Bravo za Narodnu stranku nemojte odustati jer ste Vi jedini koji se bore protiv Dašićevih satrapa i prevaranara i narod će to ceniti kad dodje vreme !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.