U KRAGUJEVCU DO 60.000 DINARA KAZNE ZA UGOSTITELJE KOJI NE SKRATE RADNO VREME

Doba korone Ekonomija Grad

Za ugostitelje u Kragujevcu od sinoć su obavezni da radno vremena ograniče na od 07.00 do 20.00 časova što će svake večeri proveravati komunalna inspekcija i komunalna milicija.

To je uvedeno u skladu s Uredbom Vlade Srbije radi sprečavanja širenja korona virusa.

Na sajtu Grada Kragujevca je objavljeno da je za nepoštovanje ograničenja radnog vremena predvidjena kazna od 60.000 dinara za privredna društva, 10.000 za odgovorno lice u privrednom društvu i 30.000 dinara za preduzetnike.

Gradska vlast kaže da je kontrola počela još sinoć i da su ugostitelji poštovali ograničenje i u 20.00 sati zatvorili svoje objekte.

Kontrole će biti svake večeri dok traje vanredna situacija koja je na teritoriji Kragujevca proglašena u subotu, 27. juna.

Kragujevački ugostitelji su u sredu peticijom tražili da im se ne ograničava radno vreme i da se „preispita“ obaveza održavanja rastojanja medju gostima i osobljem u njihovim lokalima.

Pošto su u sredu protestovali ispred zgrade Gradske uprave, gradonačelnik Kragujevca je primio predstavnike ugostitelja i muzičara i rekao im da ograničenja ostaju na snazi.

Kako su medijima preneli učesnici tog razgovora, gradonačelnik im je zauzvra predložio da daju svoj predlog ekonomskih mera za ublažavanje posledica primene sanitarnih uvedenih radi suzbijanja širenja infekcije korona virusom.

Piše: Beta
Tagovi:

1 komentar

  1. Radomir nikada ništa nije ispunio što je obećao. Primio nas je i isfolirao jer je velemajstor za foliranje. Vučić juče izjavi javno da nema govora o pomoći privatnicima u drugom krugu. Radomir ili ima svoju slamaricu ili je veliki lažov. Jedino je istina kako napisa, neka gospodja, da nekim privatnicima daje bez naknade parkiranje, kao preko puta vrtića Naša radost. Sad je tamo bespravno niko kafić za vreme korone, sa sve perionicom koja nije dozvoljena u toj zoni. JKP Šumadija je kako piše po nalogu gradonačelnika obeležila zabranu parkiranja u dužini od 50 metara da bi se njihovi gosti parkirali bez ometanja. Ako važi za njih onda ćemo svi tako da zauzmemo kolovoz i da gradimo bespravno !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.