U KRAGUJEVCU U 2019. POSLOVALO REKORDNIH 7.500 PREDUZETNIKA

Ekonomija Grad

Rekordnih 7.500 aktivnih preduzetnika poslovalo je u Kragujevcu u prošloj godini, a u prethodnih pet godina u tom gradu je registrovano 1.558 novih preduzetnika.

Po podacima Gradske uprave, u Kragujevcu se godišnje ugasi pedesetak privrednih društava i oko 600 preduzetničkih radnji, ali sa radom počne dvostruko više.

  • Skrenuo bih pažnju na one kompanije koje imaju veliki broj zaposlenih, koje imaju prosečan lični dohodak veći nego što je kragujevački, pa i veći od republičkog, da su te kompanije u punom zamahu i da one u stvari daju pravi ton i sliku privrede Kragujevca, rekao je za televiziju Kragujevac član Gradskog veća za privredu Radomir Erić.

Najavio da se u Gradskoj upravi prave dogovori oko podsticaja za preduzetnike i da će takav dokument koji je u izradi, biti predstavljen skupštini.

  • U dogovoru sa gradonačelnikom pravimo program kako bi omogućili privrednicima koji se razvijaju odnosno koji imaju na nameru da prave novi poslovni i industrijski prostor i da zapošljavaju nove radnike, da njima omogućimo putem poreza na imovinu olakšice ili subvencijei, rekao je Erić.
Piše: BETA

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.