U PONEDELJAK U KNIĆU PROGLAŠENJE NAJLEPŠIH DVORIŠTA CENTRALNE SRBIJE

Društvo

U ponedeljak 19. avgusta u okviru obeležavanja verskog praznika Preobraženja, u Kniću će biti dodeljene nagrade pobednicima manifestacije Dani otvorenih dvorišta Centralne Srbije.

Prema mišljenju predstavnika turističkih organizacija koje su učestvovale na ovoj manifestaciji, najlepše dvorište ima Zoran Miloradović iz Božurnje (Topola), drugo mesto pripalo je Ani Obradović za etno dvorište u Lužnicama u okolini Kragujevca, a treće Nataši Zarić iz Knića.

Najlepše park dvorište u Centralnoj Srbiji, po mišljenju žirija ima Vladan Petrović iz Badnjevca (Batočina), drugoplasirana je Nada Obradović iz Rekovca a treća nagrada pripada Lidiji Lazić iz Stragara (Kragujevac).

Nada Gavrilović iz Knića tj Kneževca ima najlepše etno dvorište. Ove godine drugo mesto u konkurenciji najlepše etno dvorište pripalo je Dragici Gajić iz Dulena (Kragujevac) dok je treće mesto osvojio Ivan Stojiljković iz Lapova.

Najlepši detalj žiri je „pronašao“ u dvorištu Ane Nikodijević iz Ovsišta kraj Topole, druga nagrada biće dodeljena Ani Mladenović iz Kijeva (Batočina) dok treća nagrada pripada još jednoj vrednoj domaćici, Vladanki Aleksić iz Guberevca (Knić).

Za pobednike su, osim pehara i zahvalnica, obezbeđene vredne nagrade, vikend za dve osobe, umetničke slike, paket vina, rakija, ručak ili večera za dve osobe itd.

U konkurenciji za njlepša dvorišta Centralne Srbije učesvovalo je oko 150 dvorišta iz Knića, Rekovca, Batočine, Lapova, Topole i Kragujevca.

Tekst: Snežana Milisavljević, GTO
Fotografija: Jovan Živanović (Etno selo Lužnice)
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.