U subotu blokada Glavne ulice u Kragujevcu, kod kafane Balkan

Društvo Politika

Organizacija „Kreni – Promeni“ pokrenula je peticiju protiv Zakona o referendumu i projekta „Rio Tinta“ i najavila da će ukoliko Skupština usvoji zakon organizovati blokadu auto puta. Kako su poslanici izglasali zakon, iz organizacije „Kreni – Promeni“ za subotu (27. novembar) od 14 sati najvljuju blokade puteva.

Pored Glave ulice u Kragujevcu, najavljena je, saznaje Glas Šumadije, i blokada puta kod mesta Rakalj, na raskrsnici puta od Kragujevca prema Rekovcu i Jagodini, kod kafane Kapija Levča. Tu bi trebalo da se okupe aktivisti organizacije Neko brine za Levač, koji se bore protiv istraživanja litijuma u levačkom kraju

Iz „Kreni promeni“ najavili su da će se građani sutra okupiti na novosadskom mostu, a pored Novog Sada, blokade će biti organizovane i u drugim gradovima u Srbiji.

Kako Nova.rs saznaje, blokada je planirana i u Pranjanima, gde bi trebalo da se okupe Čačani i Kraljevčani. U Beogradu će sutra u 14 časova biti blokiran most Gazela, ali i Mostarska petlja, najavili su iz „Kreni promeni“ i „Ekološkog ustanka“.

Plan je da se blokiraju najveće saobraćajnice. Dok će neki putevi biti blokirani iznenada, na nekim deonicama će ljudi biti pozvani ranije da se okupe.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.