U ŠUMADIJI 42 ZARAŽENIH KORONA VIRUSOM

Doba korone Društvo

Od rezultata koji su Institutu za javno zdravlje do 17 sati stigli iz laboratorije u Batajnici, četiri uzorka su pozitvna – tri iz Kragujevca i jedan iz Aranđelovca.

Danas je iz Šumadije transportovano 32 uzorka, pa je od početka epidemije do danas Institut za javno zdravlje Kragujevac uzeo je uzorke od 385 pacijenata. Od čega je obrađeno 310 uzoraka.

Prema poslednjim rezultatima, do 17 sati, u Kragujevcu je 29 obolelih, Aranđelovcu 12 i Topoli jedan. U kućnoj izolaciji trenutno je 1.634 građana.

Stručnjaci Instituta za javno zdravlje Kragujevac još jednom podsećaju da su predlažili Kriznom štabu grada Kragujevca, Kriznom štabu Šumadijskog upravnog okruga i glavnom Kriznom štabu Republike Srbije da razmotre predlog Instituta za javno zdravlje Kragujevac, da se uvedu i brzi imunohromatografski testovi IgM/IgG prema SARS Cov2, kojima se može potvrditi akutna infekcija od trećeg do petog dana (pozitivna IgM), kao i razvoj imuniteta (pozitivna IgG) od 10. do 14. dana infekcije, pri čemu se ovi rezultati mogu dobiti na licu mesta za 15 minuta. 

Voda koju proizvodi i distribuira JKP „Vodovod i kanalizacija“ Kragujevac, higijenski je ispravna.

Tagovi:

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.