U ŠUMADIJSKOM OKRUGU BEZ INFORMACIJA O NOVOZAREŽENIMA OD SUBOTE U PONOĆ

Doba korone Grad

U Šumadijskom okrugu nema informacije koliko je novoinficiranih korona virusom u nedelju i ponedeljak, pošto Institut za javno zdravlje, kako je saopštio, nije uspeo da u Kovid aplikaciji Ministarstva zdravlja vidi koliko je uradjeno uzoraka za Šumadijski okrug.

I u Domu zdravlja u čijoj se kovid ambulanti takodje uzimaju brisevi su potvrdili Beti da za poslednja tri dana nemaju nijedan rezultat PCR analize, a to znači da ni pacijenti ne znaju da li su pozitivni.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi kažu da uošte nema podataka o njihovim uzorcima u kovid bazi ministarstva.

Poslednji saopšteni podaci Instituta za javno zdravlje Kragujevac o pozitivnim uzorcima u Šumadijskom okrugu su od subote 11. jula do ponoći.

Od tada do 13.jula u ponoć na ovom području je uzeto još 330 briseva sumnjivih na kovid-19, ali se ne znaju rezultati PCR analize koja se obavlja u laboratorijama u Beogradu.

U saopštenju za medije IZJZ, najavljeno je da će Institut „probati“ ponovo danas da, uvidom u Kovid aplikaciju, dobije podatke o uzorcima koji su poslati na analizu iz Šumadijskom okruga.

Iz ove ustanove je juče saopšteno da je njena  laboratorija „Kraguj“ prekinula da radi analizu uzoraka pre nedelju dana, zbog potrebe da se servisira jedini PCR aparat.

S druge strane, IZJZ nastavlja sa uzimanjem briseva koji se prosledjuju u laboratorije u Batajnici i ’Vatreno oko’.

U Kliničkom centru u Kragujevcu, prema podacima od juče u 8.30 sati, hospitalizovano je 110 pacijenata, od čega je desetoro na respiratoru.

U poslednjih šest dana preminulo je šest pacijenata.

Piše: Beta

Tagovi:

2 komentara

  1. Pa ovo je prevrsilo svaku meru. Kragujevac je kao i u svemu drugom zapostavljen i u ovome. Ljudi zive u neizvesnosti svog zdravstvenog stanja. ZALOSNO

  2. Poslednja rupa na svirali smo!
    – Tako i treba, kad trpimo svašta.

    Izgleda da se moja generacija umorila od demonstriranja.
    A mnogi su otisli iz zemlje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.